tiistai 1. tammikuuta 2013

Uusi vuosi taivaalla

Tässä muutama tulituskuva. Tätähän sitä nyt jatkuu varmaan lähes aamuun asti.

Roomalainen.

Sehän valaisee hyvin:)

Väreissäkin löytyy.

Komeetta!

Ja tietysti juuri puuhun!

Ja lopuksi se iso jytky:)

Eivät olleet omia raketteja mutta hienoja olivat ja niitä oli paljon. Kuvaaja ei sen sijaan saanut tällä kertaa oikein kameran vipstaakeja oikeisiin asentoihin:) Eihän tuollaisen yksittäisen raketin kuvaaminen ihan helppoa toisaalta olekaan, melkein vastaavaa kuin yrittäisi ampua ilmaan heitettyä pingispalloa jousipyssyllä:) Automaattitarkennuskaan ei tarkenna pimeässä. Pitää sekin tehdä vielä käsin, aikaa on vähän jne..

Selittelyä ja selittelyä. No, eihän ne kuvat siitä sen paremmiksi muutu. Päätin kuitenkin nyt pistää blogin täytteeksi:)

Nyt on uusi vuosi suurimmalta osin jo tulitettu. Toivon mukaan suuremmilta vahingoilta yön aikana säästytään. Itse kompastuin pimeässä kameran kanssa. 300 millinen tele oli kamerassa kiinni ja kuin ihmeen kaupalla sain suojeltua sekä sen että kameran. Tuossa olisi voinut käydä ikävästi... Nyt ei tullut kuin pari mustelmaa.

Hyvää uutta vuotta jo toivottelin tuossa toisaalla. Toivottavasti siitä tulee mahdollisimman monelle oikeasti hyvä:) On se silti hyvä ettei uusi vuosi ole montaa kertaa vuodessa:))


17 kommenttia:

 1. Ei ole rakettien kuvaaminen tosiaankaan helppoa. Mielestäni olet onnistunut tuomaan uutta henkeä ja näkemystä rakettikuvagenreen, varsinkin tuo komeetta on hieno! Tältä aatolta jäi minulta rakettikuvat ottamatta, kun menin "tappamaan" sen jalustani. Oman kokemukseni perusteella jallusta on ehdoton rakettikuvauksessa, silloin pääsee käyttämään tarpeeksi pitkiä valotusaikoja.

  VastaaPoista
 2. Näissä en jalustaa ehtinyt käyttää kun alkoi satamaan vettä ja piti yrittää selvitä nopeasti. ISO 3200 arvolla mentiin. Valotusaika olisi saanut olla pidempikin, mutta olosuhteet vähän tosiaan niin ja näin. Kauempaa näiden kuvaaminen on helpompaa. Nyt samasta pihapiiristä kuvatessa meinasi tulla hiukan kiirus. Kiitos kommentista!

  VastaaPoista
 3. Jep, samaa mieltä Pasin kanssa, mainiot rakettikuvat ja omaperäisestä kuvaamisesta iso plussa!
  Hyvää uutta vuotta sinulle!

  -jaska

  VastaaPoista
 4. Kiitos kovasti. Nämä olivat hiukan tällaiset sadeviritykset tällä kertaa:)

  VastaaPoista
 5. Plussan saat minulta jokaisesta kuvasta, tekee yhteensä 7+ (höh, kouluasteikolla selvästi liian vähän, kympin saat :)
  Kakkoskuva on erilaisuudessaan aika vinkeä.
  Hyvää Uutta (tätä) vuotta 2013 sinulle.

  VastaaPoista
 6. Kakkosessa maa onkin kuin taistelutanner:)) Kiitos kommentista!

  VastaaPoista
 7. Tosi hienot raketti kuvat. Hyvää uutta vuotta :)

  VastaaPoista
 8. On sinulla hienot rakettikuvat! Erityismaininta kolmannesta ja neljännestä. Minä katselin raketteja ja kuvailin vain kynttilöitä :)

  VastaaPoista
 9. Nämähän nyt huomiota herätti:) Kiitoksia vaan!

  VastaaPoista
 10. Onnelista uutta vuotta 2013! Minä vietin uuden vuoden täysin rauhassa polttelin kynttilää jonka yritin sitten sammuttaa ja kynttilä jonka sain oli joku erittäin halpa koneellisesti tehty kynttilä joka sammuessaan savutti kuin suitsuke. Huone oli niin täynnä savua että oli pakko heittää kynttilä ikkunasta ulos lumeen jolloin se viimein sammui! : )
  Tänä vuonna ei ollut raketin rakettia meillä josta olen ylpeä :D

  VastaaPoista
 11. Joo, ei sitä tarvitse uutena vuotenakaan paukkua ja sihistä tuvan täydeltä. Oikeanlaisella kynttilälläkin pääsee lähes samaanlaiseen tulokseen:)) Kiitos kommentista!

  VastaaPoista
 12. En ole yrittänyt kuvata raketteja, mutta voin kuvitella, että kiirettä pitää... Komeetta on minun mielestäni erityisen hieno!

  VastaaPoista
 13. Hienot kuvat!! Oikein hyvää ja kuvauksellista alkanutta vuotta 2013!

  VastaaPoista
 14. Kiitos molemmille kommenteista ja hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 15. Kyllä sinun ilotulituskuvat on hyviä, siis mainioita. Yritin minäkin, mutta hämärässä kuvaaminen ei onnistu, ainakaan vielä, opettelua on.
  Jatkossakin ihan vaan hyviä kuvaussessioita.

  VastaaPoista
 16. Kyllä se sinultakin varmasti onnistuu, mutta täytyy kyllä sanoa että on tuo ainakin näin lähietäisyydeltä hiukka hankalaa. Kauempaa kun kuvaa, voi pistää kameran jalustalle, katsoa vaikka takanäytön kautta näkymää ja säätää valotusaika suht pitkäksi. Kuinka pitkäksi, se täytyy sitten sillä hetkellä kokeilla:) Kiitos kommentista!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!