maanantai 21. tammikuuta 2013

Sumua pukkaa

Tässä taas jokunen ilma-alus hieman sumuiselta taivaalta. Kuvat ovat reilun parin vuoden takaa.

Tämä on helppo tunnistaa varsinkin, kun siinä on maamme ilmavoimien tunnukset. Uusi NH90 -taisteluhelikopteri. Tositilanteessa olisikin jo leikki kaukana jos näin lähelle ilmaantuisi.

Rekisterinumero on ainakin huvittava: OH-POK. Se on Piper PA-18-150. Valmistettu USA:ssa  1967, mutta rakennettu uudelleen Helsingissä vuonna 2002. Tämä kone on myös nähty ilman kellukkeita pyörillä varustettuna, jolloin se näyttää paljon pienemmältä.

Siellä menee Sepe-susi! No, toivottavasti tämä ei ole ihan susi, vaikka helikopteri onkin:). Ilmassa näytti kuitenkin  pysyvän:)

Kuvasin tämän pohjois-pohjanmaalla, joten veikkaisin tämän lääkärihelikopterin olevan matkalla Ouluun.

Tämä on Eurocopter EC135. Näistä suurin osa on joko poliisin tai pelastuslaitoksen käytössä. Tämä kopteri on vuosimalliltaan 2005.

Ja viimeisenä Hornetti! Vähiten näkyvä kone joka kuitenkin oli ylivoimaisesti tämän porukan äänekkäin! Ison matkustajakoneen lähtö on tuutulaulua tähän koneeseen verrattuna. Tosin jos tämä kone vastaa suorituskyvyltään autoista Ferraria, niin tavallinen matkustajakone vastaisi kuplafolkkaria.:)


6 kommenttia:

 1. Tuo keskimmäinen on suosikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. vähän pidempi valotusaika oilisi saanut olla noissa kaikissa, mutta toisaalta tärähdysvaara siinä aina kasvaa. Kiitos kommentista!

   Poista
 2. Sumuisaa on ollut, mutta koneet kyllä erottuvat. Minä joskus olen myös kokeillut napata kuvaa Sepe-helikopterista, mutta en vaan ennätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä helposti ennätä jos tilanne tulee arvaamatta. Nämä on tällaisia eri hetkillä kuvattuja poimintoja. Toisaalta tämä sumukin on mielenkiintoinen elementti.Kuvasin erään kirkon sumussa tässä hiljattain ja siitä tuli kyllä aika vinkeä kun tornin huippu miltei peittyy sumuun:). Kiitos kommentista!

   Poista
 3. Hienot on koneet ja ensimmäisen kuvan helikopterissa ois kiva olla kyydissäkin. Täällä meidän taivaalla
  korkealla näkyy usein Aasiaan/Keski-Eurooppaa meneviä matkustajakoneita. Niitä on tullut kesäisin kuvattua, mutta zoomi ei ole riittävä :)).

  VastaaPoista
 4. Täälläkin menee. Varsinkin kesäisin ja kovilla pakkasilla näkyy jatkuvasti. Nämä tosin kyllä lensivät aika matalalla. Jos kuvaa kovin korkealla lentäviä koneita niin kannattaa myös rajata vähän reippaammalla kädellä jos resoluutio vaan riittää. Näitä on esim. cropattu ja rankasti: http://www.jpkfoto.blogspot.fi/2012/11/taivaan-lintuja.html Siltikin menevät vielä kaukana, mutta onhan ne kivoja katella. Ja jonkinlainen jalusta on välttämättömyys:) Kiitos kommentista!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!