maanantai 7. tammikuuta 2013

Luanikas reissu

Tuo otsikko ei suinkaan ole Viroa, ei, niin helppoa se ei ole. Se on Raumaa. Kyseessä on varmaan yksi maapallomme vaikeimmista kielistä. Oli mukavaa kulkea pimenevässä talvi-illassa (oikeastaan purevassa viimassa) ja kuunnella kun ohikulkijat ja vastaantulijat puhuivat. Parhaimmillaan siitä ei paljoa ymmärrä, mutta mukavalta se silti kuulostaa:))

Raumalainen esimerkiksi tekee sinunkaupat sanomalla: "San snää mnuu snuuks, snuuks mnääki snuu sano." Jos taas Raumalainen sanoo: "Kat ko kat kara rapui" tai "Katt katt kara rapui", se on Suomeksi "Katso, kun kissa juoksee portaita" (murretiedot wikipediasta). Tosin aito murre on häviämässä niin Raumalla kuin muuallakin. Tämä kaupunkihan on vanhoista hyvin säilyneistä rakennuksista pitävälle kuvaajalle aivan paratiisi.

Tämä on Rauman vanha raatihuone vanhan Rauman kaupunginosassa. Tänne on pakko päästä joskus vähintään päiväksi kuvaamaan!


8 kommenttia:

 1. No, jopas on murre! :) Pari kertaa olen Raumalla pörrännyt. Kummallakin kerralla oli kesä ja tuuli silleen sen verran, että piti pitää silmäglaseista kiinni, etteivät olleet viereisen päässä! Kyllä on komia kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tuota kannattaa lähteä kuuntelemaan! Tämä Vanhan Rauman tori on siihen varsin hyvin soveltuva ympäristö:)

   Poista
 2. Rauma ja Uusikaupunki ovat niitä läntisiä kaupunkeja joihin olisi ihan pakko tosiaan päästä vähintään päiväksi kameroineen. Tuota kieltä en kyllä ymmärtäisi yhtään =DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka kieltä ei aina ymmärräkään, niin kyllä siellä ystävällisiä ihmisiä silti riittää. Ja ehkäpä joissain kaupoissa osataan ihan suomeakin =DD. Lähde ihmeessä käymään. Helposti ja vaivattomasti ulkomaille uudenlaisen kielen, kulttuurin ja rakennusten pariin:). Kiitos kommentista.

   Poista
 3. Uusikaupungissa monta kymmentä vuotta asuneena tutuksi tuli siinä sivussa Raumakin. Molemmat hienoja vanhoja kaupunkeja.
  Hieno kuva raatihuoneesta.

  VastaaPoista
 4. Hienoja kaupunkeja molemmat. Olen minäkin Uudessa kaupungissa joskus käynyt, mutta silloin ei vielä tullut kuvattua niin ahkerasti. Kiitos kommentista!

  VastaaPoista
 5. Raum o ain raum! Upeat kuvat ja kaunis kaupunki.

  VastaaPoista
 6. Ahaa, no nyt mä ymmärsin! Rauma on aina Rauma:) Piti oikein katsoa tarkasti. Kiitos kommentista ja kielinäytteestä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!