torstai 24. lokakuuta 2013

Suomen suurin, kaunein, halvin ja...

Täällä tuli taas lomalla käytyä. Keskisen megalomaanista kyläkauppaa nykyisin Alavuden kaupunkiin kuuluvassa Tuurin kylässä.  Tässä kyläkaupan Hollywood-tyylistä ruokapuotia, jonka toisessa kerroksessa sijaitsee kuulema ylellinen hotelli. Kyläkauppa on myynniltään maamme toiseksi suurin tavaratalo. Sen edellä on ainoastaan Helsingin Stockmann. Täysin uskomaton viritys ja -yritys. Myös ulkomitoiltaan! Tässä siitä vain jäävuoren huippu.


Ideoita isännällä näyttää riittävän. Tässä "Euron puoti" -osastolla katosta riippunut lentokone. Eikä tämä suinkaan ole mikään pienoismalli! Tampereen Härmälän entisen lentokonetehtaan pihassa oli vitriinissä aikoinaan samanlainen. Onkohan tämä juuri se sama yksilö?


Jokunen vuosi sitten kyläkaupan pihalla nökötti aito englanninbussi. Miljoonapilkki on pidetty, samoin miljoonarock. Olisikohan tämä nyt sitten miljoonabussi! Siinä tapauksessa ulkonäkö pettää. :))


Tarjoukset kyllä saattavat olla ihan oikeastikin joskus hyviä - meille valokuvaajillekin! Silti olen sitä mieltä, että se legendaarinen halvan kaupan maine alkaa olla nykyisin ollutta ja mennyttä elämää. Näin siitäkin huolimatta, että kaupan pihalla on yleensä melkoinen määrä ulkomaalaisia turistibusseja. Maine on vahva. Jopa niin vahva, että kyläkauppa on nykyisin kävijämäärältään maamme toiseksi suurin pääsymaksuton matkailunähtävyys!

Kaupasta lisää tietoa tästä. Lukuisia kertoja täällä käyneenä voin vakuuttaa, että tämän jälkeen se oman kotipaikkakunnan Prisma tai Citymarket tuntuu todella pieneltä ja kotoisalta :))

6 kommenttia:

 1. Joo, muutaman kerran olen pistäytynyt Pohjanmaan sukulointireissulla, ei ole suosikkipaikkani kumminkaan. Entäs se kauppiaan kuuluisa kartano, melkoinen kummastuksen kohde sekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin mieletömän suuri, että siellä pitäisi olla joku apuväline nopeampaan etenemiseen:) Kauppiaan kartano on melkoinen, mutta sitä en voinut kuvata ettei mene touhu laittomuuden puolelle.. Kiitos Minttuli.

   Poista
 2. Upea kuvaus rakennuksesta .
  Pohjanmaalla itsekin käyn parina kertana vuodessa, ja Tuuri on matkan varrella.
  Pitää siellä aina poiketa, ainakin ruokapuolella.
  Upea bussi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se ihan näkemisen arvoinen:) Kiitos Seija.

   Poista
 3. Kuvien perusteella voisi äkkiä kuvitella, että olet käynyt jossain ulkomailla sen sijaan, että olet eksynyt keskelle latomerta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ja sama tunne on tuolla sisälläkin ollessa varmaan aika monella! Kiitos Pasi.

   Poista

Kiitos kommentistasi!