lauantai 19. lokakuuta 2013

Lielahden kirkko

Kun monesti tässä sarjassa esitellään vanhaa ja tyylikästä, niin esitellään sitten vastapainoksi uutta ja... krhöm... No, onhan tämä ihan rakennuksen näköinen silti, kirkonkin! Vuoron saa tällä kertaa siis Pirkanmaan maakunnan pääkaupungin, Tampereen, Lielahden kirkko.

Arkkitehti Pentti Turusen suunnittelema kirkko valmistui vuonna 1961. Vaalean lämminsävyisen kirkkosalin etuosassa on alttaritaulun paikalla siro koruton Pentti Turusen suunnittelema puuristi. Salin takaosassa on Erolan urkurakentamon vuonna 1989 valmistamat 13-äänikertaiset urut. Kirkkosalissa on 160 istumapaikkaa.

Kirkon yhteydessä on myös seurakuntatalo ja muita tiloja. Lielahti kuului vuoteen 1950 -saakka Ylöjärveen. Alueen tultua osaksi Tamperetta, alettiin suunnitella muös seurakunnallista toimipistettä alueelle. Alunperin paikalle suunniteltiin vain seurakuntataloa.

Osoite: Ollinojankatu 2, Tampere

4 kommenttia:

 1. Jos tuon ristin ottaisi pois niin tunnistaisitko tuon kirkoksi? Vino kenkälaatikko jossa pulpettikattoa on jatkettu päätyseinään. Tuo ylämäki ei varmaan paranna kirkossa käyntejä ainakaan huonokinttuisella. Vanhanliiton miehenä laitan tuon top 10 suomen rumat kirkot sijalle 3. Ykkönen on edelleen Järvenpään kirkko. Kuva itsessään on hieno ja taattua JPK laatua.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommenteista Seija ja Harry. Onhan Se totta ettei tämä ole ihan perinteisen näköinen. Ymmärtääkseni tuolloin ajateltiin asioita enemmän käytännöllisyyden näkökulmasta. Tämäkin on tuollainen monitoimirakennus, jossa kirkkosali on vain osa konaisuutta. Itse kuvaan mieluimmin vanhempia kirkkoja, nämä uudemmat tuovat sitten oman värinsä tuohon joukkoon.

  Järvenpään kirkko on melkoinen, mutta kyllähän noita muitakin löytyy, esim. Klaukkalasta. Itselleni ei-kirkkomaisin ulkonäöllisesti on ollut tähän asti ehkä Pirkkalan uusi kirkko.

  VastaaPoista
 3. Ei perinteinen, mutta ei minusta mikään paha moneen muuhun kropellukseen verrattuna, jotenkin mahtipontinen ja sopii ihan kirkoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sarppu. Näitä on monenlaisia ja onhan se totta, että vielä paljon "modernimpia" ja omintakeisimpiakin on varmasti olemassa vaikka tämäkään ei nyt ole kirkko sieltä ihan "kirkkomaisimmasta" päästä. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!