torstai 30. toukokuuta 2013

Junaradan varrella

Tuli tässä taannoin tehtyä kuvausretki vilkkaan junaradan varrelle. Näitä en ollutkaan aikaisemmin kuvannut ja lopputuloskin jättää monin paikoin toivomisen varaa:) Monopodi ehkä olisi ollut tässä kova sana. Nyt sen puuttuminen sai aikaan sen, että vauhdintuntua tavoitteleva kuvaaja täräytteli kameraa hieman liikaa. Tässä kuitenkin muutama kuva:

3227. Tavarajuna

Ja toisesta suunnasta hetken kuluttua henkilöjuna samanlaisen veturin vetämänä.

Lähemmäksi zoomaten...

Tämä juna ei ollut mitenkään tavattoman pitkä, mutta painoa oli ilmeisesti paljon, koska vanhoja dieselvetureita oli nokalla peräti kaksin kappalein.

Paljoakaan ei tarvinnut seuraavaa junaa odotella. Tämä oli hyvä kuvauspaikka.

Lähemmäksi...

...ja lähemmäksi. Kuinka monta henkilöä tuolla ratin takana istuu?
9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kyllä! Ja vaikka läheltä se näyttääkin olevan kuvattu, kuvaaja oli silti turvallisesti lähes viidenkymmenen metrin päässä. Ja kuten sanottu, se monopodi olisi pitänyt olla ehdottomasti mukana. Kiitos Tiitsa!

   Poista
 2. Junakuvia on kiva ottaa aina välillä ja ne ei ole niin nopeita kun nuo linnut. Jää vähän enemmän aikaa tähtäilemiseen ja suunta ei poikkea ne menee aina suoraan. Noita diesel vetureita olen minäkin nähnyt ja ne on aina ollut vetämässä noita nestesäiliö vaunuja. Liekö kuorma niin raskas, että sähkövetureissa ei riitä potku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Junakuvia on mukava ottaa. Tuosta nopeudesta olen hiukan eri mieltä, näistä nopeimmat voi liikkua reilut 200 km/h. Tämähän ei ollut asema-aluetta joten todella nopeasti noista useampi meni ohi ja tähtäykset oli yllättävän vaikea juttu. Mielenkiintoinen juttu mitä sanoit noista dieselvetureista. Ainakin nuo kuvan tavarajunan Neuvostoliittolaiset dieselveturit ovat kuulema aikamoisia juhtia ja ilmeisesti koko lailla kestäviä. Se nyt ainakin on varmaa, että jos tuota pistettäisiin pendolinon veturi vetämään, veturi joko hajoaisi, tai koko juna suistuisi kiskoiltaan jo ensimmäisessä mutkassa jo ennen kuin se pääsisi edes asema-alueelta pois :)) Kiitos Harry.

   Poista
 3. Hienot on kuvat, mulle uusia tuttavuuksia, paitsi dieselveturi. Kolariin menevät junat on tutumpia:)

  VastaaPoista
 4. Junat tai veturit ovat saaneet uutta ilmettä, väritys piristää. Itselle on tutumpia ne vanhat mustanpuhuvat junan makuuvaunut ja veturit.
  En ole pitkään aikaan nyt enää edes nähnyt junia vetureineen, joskus tykkäsin katsella niitä aseman penkillä oottaessani omaa junaa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista Kirsti ja aimarii. Tuo valko-vihreä maalaus taitaa tosiaan olla näissä aika uusi juttu.

  VastaaPoista
 6. Heh, näistä kuvista tulee mieleen reissu, kun poliisi tuli kyselemään onko kaikki hyvin? Seisoin lumipenkan päällä radan varressa lähellä Savion seisaketta, puolenyön aikaan muistaakseni. Lähemmäs piti päästä kun ei ollut kuin 35mm kiinteä objektiivi :)
  Poliisit komensivat kuitenkin alas penkalta, vaikka myönsivätkin etten ollut syyllistynyt mihinkään rikokseen. Veturista olivat soittaneet hälytyksen epäilyttävästä henkilöstä radan varressa.

  Kuvassa no.6 on mielestäni vauhdin tunne kohdallaan, muutkin mainioita toki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä sain itse olla sen verran kaukana radasta, ettei ihan akuuttia vaaraa poliisin tai jonkun valkotakkisen saapumisesta paikalle ollut:)) Joo, tuo kuutoskuva on minustakin paras.. Kiitos Jaska!

   Poista

Kiitos kommentistasi!