sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Hullu metso soitimella!

Tänään minulla oli tarkoitus kuvata häiriintynyttä metsoa, joka kuuleman mukaan käy lähitaisteluun kaikkien niiden kanssa, jotka uskaltautuvat hänen valtakuntaansa. On kuulema todella pahansisuinen tapaus.

Pahaksi onneksi tämän sotapäällikkömetson valtakunnan läpi kulkee yleinen tie. Jalankulkijat eivät enää tosin uskalla siellä kävellä, ja viime viikolla joku pahaa aavistamaton autoilija yritti valokuvata lintua, jolloin se melkein lensi autoon sisälle avoimesta ikkunasta. Siis siitä ikkunasta, josta tämä kaveri yritti sitä kameranputkella tähdätä. Autoilijan lähtiessä pakoon, lintu oli lähtenyt lentämään auton perään eläimellisellä nopeudella. Oli seurannut autoa kilometrin verran, ennen kuin oli luovuttanut. Paha keikka oli siis luvassa.

Matkaan siis vaaroja uhmaten. Olin varustautunut oikein kahden kameran voimin siltä varalta, että lintu nokkii toisesta objektiivin hajalle.

Vaaranpaikkaa lähestyttiin. Kuski oli valmiina painamaan kaasun pohjaan ja minä puolestani olin valmiina laukaisemaan kameran heti, kun se hullu lintu hyökkää. Auton lasit olivat tiukasti kiinni vaikka lintu on kuuleman mukaan niin pahapäinen, että nokkii lasitkin autosta rikki ja puhkoo vaikka renkaatkin että saa tunkeilijat häipymään paikalta tarpeeksi nopeasti. Hyvä tavaton kuinka toivoinkaan että tuota petoa ei näkyisi!

Eikä näkynyt. Isot varoituskyltit sen sijaan näkyi vaara-alueen molemmin puolin "Varokaa todella vihaista metsoa!" Ongelma oli olemassa, vaikka se ei meille näyttäytynytkään useista edestakaisista ajokerroista ja kovaäänisistä tyytyttämisistä huolimatta.

Sain pitää molemmat kamerani. Jotain sentään tarttui mukaan. Kaiken tämän jännityksen päälle sitä taas osaa antaa arvoa yksinkertaiselle luonnon kauneudelle. Toisaalta, saatan vielä palata tuolle savotalle. Jos vaikka sieltä saisi oikein kunnon taistelukuvan:) Mutta tällä kertaa mennään näillä.

PS. Harmittaa että ne varoituskyltitkin jäi kuvaamatta. Oli sen verran pelokas olo:) Täytyy yrittää korjata tilanne lähiaikoina... Tuli myös mieleen, että onko joku jo käynyt päästämässä linnusta ilmat pihalle kun niin hiljaista oli..
19 kommenttia:

 1. No seuraavalla kerralla parempi onni, kauniin kuvan olet kuitenkin saanut,onhan sentään pieni vierailija päässyt kuvaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein toivon, että seuraavalla kerrallakin onni on myötäinen eikä tappajametsoa näy:) Mutta täytynee ainakin kuvata ne varoituskyltit:) Kiitos, Annele.

   Poista
 2. Harmi, kun ei näyttäytynyt, olit niin vimpan päälle varustautunutkin. Ehkä sitten seuraavalla kerralla...
  Kauniit kuvat voikukasta, etenkin alimmainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyvä näin, koska oli niin vimpan päälle varustautunut;) Siinä olisi voinut mennä paljon hyvää tavaraa pillalle;) Kiitos Sirpa.

   Poista
 3. Enpä kyllä haluaisi hullua metsoa läheltä tavata noilla metäpoluillani, on niitä täälläkin.
  Voikukat ovat nyt kauneimmillaan!

  VastaaPoista
 4. Ei se varmaan oo kiva metsollakaan olla lähes hulluuden partaalla! No, onneksi se on ohimenevä ongelma! Tyttökaveri puhaltaa sen taudin pois. Onnea seuraavaan metsästyskeikkaan!

  VastaaPoista
 5. Mahtaakohan se noin hullu paljon tasaantua vaikka sen tyttömetsonkin löytäisi? En tiedä. Kovasti tuntuu olevan tauti vaikealla asteella;) Kiitos kommenteista, Minttuli ja Tillariina. Ja onnea siinä seuraavassa kuvauskeikassakin varmasti tarvitaan;)

  VastaaPoista
 6. Ei muuta kun metsään ja kamera valmiiksi sarjatulelle. Hih!. Muista ottaa kuvat myös itsestäsi:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Metsojahtiin vaikka verissäpäin! En usko että olisin kovinkaan kuvauksellinen tuon taistelun jälkeen:) Kiitos Harry.

   Poista
 7. Mukavan nätit ja skarpit shotit nämäkin, mutta mieluummin olisin metsokuvia katsellut. ;) Ei muuta kuin uutta matoa koukkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pasi. Toisaalta olen itse ihan helpottunut:) Ja jos tuota ei enää löydy, niin toivottavasti joskus joku muu yksilö, joka on vähemmän häiriintynyt:))

   Poista
 8. Mikähän lintu paran pään on saanut noin sekaisin.
  Aikoinaan pihaamme tuli koppelo, se oli niin pyörryksissä, että änkes huusholliinkin sisälle.
  Se ei kyllä hyökkäilly, vaikka tuli ihan kosketus etäisyydelle.

  Hienot kuvat kuitenkin sait, vaikkakin ilman metsoa.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaahan tuo vähän kummalliselta. Mahtaneeko rauhoittua koko kesänä. Mikäli se nyt enää ylipäätänsä on hengissä... Kiitos kommentista, Liplatus.

   Poista
 9. Kevätkö sen lintuparan pään on sekoittanut!
  Toivottavasti onnistaa eikä toivota mitään ruhjeita!
  Erittäin kauniit kuvat voikukista1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväthän se taitaa päitä sekoittaa linnuillakin. Toivottavasti se siitä vielä järkiintyy. Kiitos Vikki.

   Poista
 10. Ihan tässä jännittää, mitä sinun seuraava metson kuvausreissu tuo tullessaan!
  Sitä seuraavaa odotellessa tyydyn katselemaan voikukkiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se menee elämä on yllätyksiä täynnä. Saas nyt nähdä tuleeko se pääosan esittäjä enää esiin vai onko jo kyllästynyt sotimaan:) Kiitos Kirsi!

   Poista
 11. Oli sinulla isot henkiset jännityshetket. Niin odotin, että olisit edes vilaukselta nähnyt tämän hullunMetson... Odotellaan nyt edelleen, sillä ethän sinä siitä kuvauksesta saata luopua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintujen kuvauskin voi joskus olla aika vaarallista touhua:) Voi tosin olla ihan oikeastikin että tuo soidinaika on päättynyt ja lintu taas normalisoitunut... Kiitos Orvokki.

   Poista

Kiitos kommentistasi!