keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Harvinaisuus tien laidassa

Tällaisia ei enää ihan joka päivä vastaan tulekaan! Peräti tonkkakin on jäänyt noutamatta. Muistelisin, että tässä jokunen vuosi sitten joku teki, ellei nyt sitten ihan väitöskirjaa, niin ainakin ison tutkimuksen maamme maitolaitureista. Lapsena näiden luona oli mukava leikkiä.


14 kommenttia:

 1. Eipä tosiaan paljoa enää näy teiden varsilla näitä maaseudun nuorten treffipaikkoja. Yleensä seinät oli sisältä merkitty lukuisin lähtemättömin merkinnöin. Nostalgiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Ajoin ensin ohi ja palasin takaisin tarkistamaan että näinkö oikein. Siinä on mennyttä historiaa joka on käynyt nykyisin harvinaiseksi. Kiitos kommentista Tiitsa.

   Poista
 2. Aika pieniä nuo bussikatokset;) Tuo korkeus on varmaan ollut plussaa huonojalkaiselle kun on kiivennyt traktorin lavalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ja siltä varalta että tulee siinä yrittäessä jano, näkyy "bussikatos" olevan varustettu asianmukaisella, olettettavasti hyvin rautapitoista juomaa sisältävällä suurella "juomatölkillä". Kiitos Harry!

   Poista
 3. Ooh...ja niin ihana kattokin maitolaiturilla! Näyttää siinä jokin puukin olleen, minkä runkoa vasten nojailla...
  Kiva postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kattokin on tosiaan kuorrutettu. Saanut ikään kuin uuden elämän:) Toivottavasti tuo saa olla rauhassa jatkossakin. Kiitos Sirpa!

   Poista
 4. Tämä käy jo muinaisjäänteestä. Ennen niitä oli lähes joka maatalon tien poskessa. Nyt maitotankkiauto käy imemässä maidot tilojen tilatankeista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Toivottavasti se maitoauto ei ole muutaman vuoden kuluttua yhtä harvinainen ilmestys kuin tämä nyt. Kehitys on minusta erittäin huolestuttavaa. Kiitos kommentista aimarii.

   Poista
 5. Hyvin taltioitu, taitaa olla yksitysellä pihalla kun on säilynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ei ollut yksinäisellä pihalla, vaan ihan pikitien varressa pienellä kylällä. Kumma että onkin saanut olla noin rauhassa ja noinkin hyvin säilynyt. Kiitos kommentista Ari!

   Poista
 6. Kyllähän noista tulee lapsuusmuistoja. Kurkkasitko tonkkaan, että onko maito vielä nestemäistä vai muuttunut täysin kiinteäksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tässä sen kokeneen kuvaajan ja muutaman vuoden kuvanneen ero taitaakin olla. Kuvat saa tarkoiksi ja väritkin suurinpiirtein kohdalleen mutta yksityiskohtia jää huomaamatta:D (kirkkokuvauksessakin kerran kuvasin kirkon mutta vieressä seissyt upea kirkkovene jäi vahingossa kuvaamatta!). Pitäisi kai tehdä tuo reilun 60 kilometrin matka uudestaan ja perehtyä tarkemmin! Toisaalta kuvaamista saattoi hieman rajoittaa lähellä ollut talo:) Kiitos kommentista Pasi!

   Poista
 7. On ihminen outo; tuttu on tuo maitolaituri, vaikka tiedä olenko koskaan edes ollut lähelläkään. Mutta tiedän tuon kuulunee Suomen maaseutuun, liekö vanhoilla Suomi-leffoilla osuutta asiaan (ja romsut)
  Kiva kun sait taltioitua ja hienosti sen teitkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helposti tuossa varmaan tuleekin Deja-Vu -ilmiö. Onhan nuo monenkin kohdalla kuin lapsuuteen palaisi. Kiitos kommentista Orvokki.

   Poista

Kiitos kommentistasi!