lauantai 9. marraskuuta 2013

Virtain Hyvän Paimenen kirkko

Tämänviikkoinen kirkko sijaitsee Pirkanmaalla, Virroilla. Aivan! Tiedän että kuvaa katsellessa ajattelet, että nyt bloginpitäjä on seonnut kirkkokuviensa kanssa lopullisesti! Lue nyt kuitenkin vielä pari riviä...

Mikä kirkko, leikkimökkihän se vain on?  Kyllä, mutta tavallisesta leikkimökistä se poikkeaa kuitenkin siltä osin, että se todellakin on siunattu kirkoksi! Kirkko on ymmärrettävistä syistä seurakunnan lapsityön käytössä. Se on siis lasten ikioma kirkko.

Alttaritaulu on seurakunnan päiväkerholaisten valmistama huovutustyö. Urkuja kirkossa ei tietenkään ole, tuskinpa edes huuliharppua. Lämmitystä ei liioin ole, joten käyttö rajoittunee lämpimään vuodenaikaan. Kirkon suunnittelijasta minulla ei ole tietoa, mutta se valmistui vuonna 2011. Tämä taitaa olla vahva ehdokas maailman pienimmät kirkot -sarjaan!

Tämä kirkkorakennus, jota myös Leikkimökkikirkoksi kutsutaan, on eräs erikoisimmista kuvauskohteista, joita itselleni tämän kohta seitsemän vuotta kestäneen kirkkokuvausinnnostuksen aikana on tullut vastaan. Pienuudestaan huolimatta se kuitenkin on ihan oikea kirkkorakennus ja sellaisenaan hyvinkin harvinaislaatuinen. Se, mitä itse olisin kaivannut, on enemmän kirkkomainen muotoilu. Sekään tuskin olisi ollut mahdotonta toteuttaa. Päätytornillisena, pienellä kirkonkellolla varustettuna suorakaiteen muotoisena pitkäkirkkona tämä olisi turistinähtävyys ja lapsille takuulla vieläkin mielenkiintoisempi!

Osoite: Rantatie 9, Virrat 


15 kommenttia:

 1. Soman näköinen, olisi mukavaa kurkata sisään!

  VastaaPoista
 2. Kerrassaan soma. On varmasti harvinaisuus, oisko suomen ainoa :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista, Minttuli ja Kirsti. Ei tuo ihan ainoa maassamme ole, vaikka harvinainen onkin. :)

  VastaaPoista
 4. Todella pirteä pikku leikkimökkikirkko ♥

  VastaaPoista
 5. Torni todellakin puuttuu, tältä näyttäisi tornilla:
  http://www.roadsideamerica.com/story/2435

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Paremmalta näyttää, ja vieläkin paremmalta näyttäisi, jos torni olisi ihann päädyssä omana elementtinään, eikä katolla. Mutta tuokin olisi jo selvä helposti toteutettavissa oleva parannus. Kiitos Ari!

   Poista
 6. Kyllä on viehättävä tavallaan!
  Ihan totta mitä tuossa mietit, eipä olisi paljoa tarvinnut lautatavaraa lisää näyttääkseen enemmän kirkolta ja silti lastenkirkolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Arin lähettämä linkki jo kertoo, miten helposti ja halvalla tuon kirkkomaisuutta voisi ulkonäöllisesti parantaa. Kiitos Vikki!

   Poista
 7. Söpönen. Mutta olen samaa mieltä tuosta kirkkomaisemmasta ulkonäöstä. Nyt se on niin leikkimökkiä.

  VastaaPoista
 8. Hauska pikku(mökki) kirkko. Yritin zuumailla tuota narua ovenpielessä, että mihin se johtaa? Luulin sitä ens alkuun kellon soittonaruks.

  VastaaPoista
 9. Jännä naru. Eipä tullut testattua, mitä tapahtuu jos kiskaisee. :) Kiitos Harry!

  VastaaPoista
 10. Blogiluettelossani näin tämän kirkon pienosimallina, niin on nukkekotimainen.
  Lapsia mahtuu kuitenkin muutama kirkkoon.

  Minulle tuosta narusta tuli mieleen nukketeatterin esittäminen, vedellään naruista ja nukke herää henkiin.
  Ehkä kuitenkin kirkonkellon soittoa varten...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo naru kävi niin mielenkiintoiseksi, että täytyypä käydä kun tuosta ohi taas menee, vähän kiskaisemassa. :) Toivottavasti ei käy niin kuin Aku Ankassa joskus, että tulee sangollinen vettä niskaan =DD. Kiitos Lipalatus!

   Poista

Kiitos kommentistasi!