perjantai 8. marraskuuta 2013

Perjantain panoraama

Aina vaan sitä tulee näitä taivaanrantoja kuvailtua, olisikohan kaipuuta jostain paremmasta, esimerkiksi säästä. :) Kuva on otettu reilu kuukausi sitten Etelä-Pohjanmaalla. Lumian Nokia Panoraama -ohjelma on näissä loistava. Ilman tuota ohjelmaa tuskin olisin näinkin paljon kuvannut myös kännykällä.


14 kommenttia:

 1. Mahottoman upea panoraama.
  Pilvet tehokkaita.
  Etelä -Pohjanmaalla, kerro terkkuja tyttärelleni ;D
  Minäkin eilen rätkin käsivaralta ,jos viikonloppuna jaksas alkaa väsätä niistä jotain panoraamaa ,tai jos kuvat edes onnistui sitä ajatellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seija. Vien terveiset perille kun tuolla seuraavan kerran käyn. :) Ja kyllähän nämä kaikki panoraamani on myös käsivaralta otettu. Kysymys on myös paljon siitä, miten kameran softa osaa kuvat yhdistää. Tässä ainakin Lumia näyttää olevan vahvoilla.

   Poista
 2. Fantastinen panoraama.
  Mikäs säässä on vikana, aurinko paistaa ja ilma on kivan raikasta.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, sade virkistää, vaikka vähän harmaata ja väritöntä nyt luonnossa onkin. Kiitos Orvokki.

   Poista
 3. Hieno kuva, kauniit värit! Pitääkin kokeilla omalla Lumialla onnistuisiko panoraama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumiat näyttävät olevan värien toiston suhteen vahvoilla. Kannattaa kokeilla! Ei muuta kuin lataamaan se Nokia Panoraama -sovellus. Lisäksi pitää muistaa tietyt asiat: Lumiat näyttävät olevan suht herkkiä kohisemaan, johtuu kennon koosta. ISO-arvo ensimmäiseksi siis pois automaatilta ja manuaalinen säätö tarpeen mukaan sieltä ihan kameran puolelta. En muista, voiko säätöä tehdä suoraan sieltä Nokia Panoraama -ohjelmasta. Kuvatessa kannattaa sitten pitää huoli, että puhelin on samassa asennossa kaikkien kuvien kohdalla. Softa sinänsä osaa yhdistää eri kuvat panoraamaksi oikein hyvin. Jalustoja ei ole mahdollista kiinnittää, eikä niitä kyllä normaalissa päivänvalossa kuvatessa tuossa tarvitsekaan. Kiitos Sirpa.

   Poista
  2. Ole hyvä vaan! Ja kysele jos joku panoraaman kuvauksessa tökkii. :)

   Poista
 4. Beautiful photo!
  Greetings, RW & SK

  VastaaPoista
 5. Thank you very much, Our Photos!

  VastaaPoista
 6. Todella upea panoraama! Jo onnistaa täälläkin tuolla Lumialla, tosin hieman on käsi tärissyt kun koiraa toisella kädellä pitelee....

  VastaaPoista
 7. Hienoa! Pistähän näytteille niin katsellaan! :)

  VastaaPoista
 8. Erinomaista työtä JPK tämän panoraaman kanssa!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!