tiistai 3. syyskuuta 2013

Kesä ilman koneita

Menneenä kesänä ei tullut paljonkaan noita peltilintuja kuvattua. Kesäkuukausina ei tainut tulla tosiaan kertaakaan käytyä tuolla kantapaikallani, Tampere-Pirkkalan kentällä. Jotain vanhempaa kuvaa arkistojen kätköistä löytyi. Pistetäänpäs esille.

Joskus jostain lentonäytöksestä muutama vuosi sitten kuvattu "Kukkopilli" eli Fouga Magister. Tuon lempinimen kone ansaitsi aikanaan äänellään. :) Todellinen harvinaisuus on tämä nykypäivänä taivaalla. Suihkukone, jossa on potkurikoneen suorituskyky. =DD

Pirkkalan kentän yksi parhaista kuvauspaikoista on kiitotie 06:n päässä. Tänne on tosin hieman hankala löytää perille. Koska tie joutuu kiertämään sotilasalueen, matkaa terminaalilta tulee noin 15 minuutin verran autolla kohtuureippaasti metsäteitä ajaen.

Kartta kentän kuvauspaikoista ja ohjetta eri kuvauspaikoille pääsemiseksi löytyy tästä.


Tämä kuva harmitti aikanaan todella paljon. Em. paikassa kuvattu, ja tuolloin kone päätti puskea nousussa  melkein niskaan. :) No, ehkä todellinen syy oli kuitenkin liian pitkä objektiivi, jota en tilanteessa ehtinyt vaihtamaan. :)

Historiaa. Näitä ATR-72 -koneita kentällä näkee edelleen, mutta tämä kuvan lentoyhtiö hyytyi fuusioiden seurauksena jo vuosia sitten.

Vielä enemmän historiaa! Näillä Saab 2000 -räpistelijöillä Blue-ykkönen ei ole lentänyt enää moniin, moniin vuosiin. Lentoyhtiö on joskus ollut nimeltään Air Botnia ja on osa jokin aika sitten konkurssin partaalla keikkunutta SAS:ia.


Ilmavoimien Concorde! No, ei nyt sentään, tämähän pysyy ilmassa. :) Jaa, mutta onhan näitä Hornettejakin tainut tipahdella... Tämä on joka tapauksessa maamme ilmavoimien ylpeys ja se on helppo uskoa ainakin, jos yhtään ääntä kuuntelee. Ja sehän kuuluu. Hyvällä tuulella naapuripitäjään. Helposti ja vaikka kentältä saakka!Tämä ei ole piilomainontaa,  jossain vaiheessa tällainenkin siellä taivaalla meni. Pidetään edelleen  aistit terävinä ja kamerat mukana näin syksyn sateillakin! :)
6 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia! Ylivoimaiseksi suosikikseni kuitenkin nousee tuo kukkopilli, todellinen nostalgiapläjäys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todellinen nostalgiapläjäys! Ei siitä mihinkään pääse. Kone, jossa oli tunnelmaa. Kiitos Pasi!

   Poista
 2. Onneksi olet taltioinut kuvina, koneettoman kesän varalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Tänä kesänä taisi kuvaaja olla se onneton, joka ei saanut aikaan reisuua kentälle. :) Kiitos Ari!

   Poista

Kiitos kommentistasi!