tiistai 24. syyskuuta 2013

Ihmettelyä hautausmaalla

Kesällä tuli käytyä lomalla hautausmaallakin. Tätä asetelmaa katsellessa muistui mieleen, että ennen vanhaan vanhoja kirkkoherroja pelättiin. Ilmeisesti entisaikojen vanhoja kirkkoherroja pelätään vielä nykyäänkin? Vai minkä ihmeen takia ne sitten aikoinaan teljettiin hautausmailla tällaisiin leijonan häkkeihin, jonne ei uskalleta mennä vielä nykyäänkään edes ruohoa leikkaamaan? Ei ole ensimmäinen kerta, kun tällaiseen näkyyn törmää...


10 kommenttia:

 1. Huu, hyvä jos uskaltaa hautuumaalle mennä enää, ainakaan pimeällä.
  Siellä on ihan kesäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kuva on itse asiassa heinäkuulta ja ei kotiseuduiltani ollenkaan. Nyt on vallan toisenlaiset näkymät varmaan sielläkin. Kiitos Seija!

   Poista
 2. Jaa, ehkä olivat tietoisia tulevasta. Tampereen Kirkkopuisto on hyvä esimerkki...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aleksanterin kirkkopuisto on tosiaan tainnut olla hieman rauhatonta aluetta. Sieltäkin löytyisi kuulema yksi todella ihmetystä herättävä hautakivi, pitäisi joskus käydä katsomassa pitääkö huhu todella paikkansa. Julkaisen kyllä jos pitää:) Nämä on jänniä juttuja. Kiitos Ari!

   Poista
 3. Kyllähän nuo aidat pitää (jos pitää) huligaanit poissa, olivat kaukaa viisaita. Tai ei ainakaan niin herkästi mennä kaatelemaan hautakiviä. Hautausmailla on yleensä mukava kävellä, sekä kotimaassa että ulkomaillakin, joissa ne on ihan erilaisia.
  Naurattaa vieläkin kun muistan kuinka vein kauan kauan sitten toispaikkakuntalaisen kaverin nähtävyyksiä katselemaan, satoi, - mutta niin vain Espoon Kivikirkon hautausmaalla käveltiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huligaanit varmasti pysyy loitommalla, mutta niin näyttävät sitten pysyvän ruohonleikkaajatkin:( Toisaalta, eipä noita muitakaan hautakiviä aidoilla juuri rajata ja yleensä saavat olla rauhassa. Kirkkohistoriallisesti ajatellen kuvassa on kompa. Kirkkoherrat olivat ennen vanhaan paitsi arvostettuja, myös vaikutusvaltansa puolesta pelättyjäkin henkilöitä. Siksi tällainen vankka metalliaitaus juuri tällaisen haudan kohdalla vetää suupielet väkisinkin ylöspäin:) Kiitos Orvokki!

   Poista
 4. Olisko ne laitettu sitä varten, että eivät karkaa kun on kertaalleen haudattu niin siellä on pysyttävä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain tämäntapaista itsellenikin mieleen tuli:)) Kiitos Harry!

   Poista
 5. Ei voi mitään, naurua tästä jutusta tuli...vakavalla asialla! :) Vihaiset kirkkoherrat!! Nyt alkoi myös kiinnostamaan mitä sieltä Tampereelta löytyy kirkkopuistosta...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se surkuhupaisaa varsinkin, kun vielä nykyäänkään ei uskalleta mennä sinne ruohoakaan leikkaamaan:)) Ilmeisesti tuo Pyynikin kirkkopuisto on ollut ja on hieman sellainen alue, jossa hautakivetkin ovat joskus saaneet siipeensä... Kiitos Tillariina!

   Poista

Kiitos kommentistasi!