keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Päivän pilvi

Vaikka nyt jo joudunkin olemaan töissä, kesälomalla sain useana iltana nauttia oikein kunnolla toimettomuuden jalosta olotilasta. Oli kerrassaan mahtavaa levittää aurinkotuoli kesäpaikan pihaan, asettua siihen mukavasti seuranaan jääkylmää juotavaa ja järjestelmäkamera... Ai niin, ja hyttysten ininää ja lasten kitinää, tottakai:)

Ai että mitäkö minä sillä kameralla? No, kuvia tietysti. Tämän kesäpaikan yli menee monen kansainvälisen lentoreitin lisäksi Helsinki-Rovaniemi -lentolinja ja aurinkotuolista niitä on pidemmällä putkella ihan kiva bongailla. Ulkomaiset koneet ovat enimmäkseen Tokioon meneviä/sieltä tulevia, mikä minnekin.

Siinä makoillessa alkoi kuitenkin pikkuhiljaa tulla aika pitkäksi, ei niitä koneita nyt sentään ihan sarjana tullut. Niinpä keksin, että kuvataan sitten vaikka pilviä. Ne muuten ovat loppujen lopuksi yllättävän vaikeitakin kaikkine sävyineen ja varsinkin valotuksensa osalta. Helposti jostain kohtaa ylivalottuu. Itse käytin ihan täysmanuaalia näissä, valotin hieman ali ja korjasin siten valotuksen kuvankäsittelyssä.

Pyöröpolarisaatiosuodin kannattaa pitää objektiivin nokalla kiinni, kuten Pasi jo tuossa muistuttelikin. Jos sitä ei ole, se kannattaa ostaa; pilvien yksityiskohdat tulevat esille paljon paremmin kuin ilman sitä.

Kauniita muotoja noissa monesti on vaikka ei sitä ajaltelleeksi tulekaan. Tässä jokunen otos.:

7 kommenttia:

 1. Monesti sitä tulee katseltua pilviä, miten ne osaavatkin olla niin erilaisia ja kauniita!
  Hienoja kuvauskohteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja erilaisuutta noissa riittääkin:) Kiitos Vikki!

   Poista
 2. Tykkään myös pilvistä. On kiva katsoa miten nopeasti ne muuttavatkin muotoaan:)
  Kauniita pumpulipilviä!

  VastaaPoista
 3. Kuulosta lomalta parhaimmillaan. Hyviä pilvikuvia, ilmankos kun kerran kuvasit manuaaliasetuksin. Pilvikuvauksessa suuri apu on objektiivin päähän kiinnitettävä pyöröpolarisaatiosuodatin. Sitä pyörittämällä löytyy oikeaan asento, jolla pilven yksityiskohdat korostuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se itse asiassa olikin kiinni objektiivin nokalla. Totta puhut, suodatin on hyvä. Kiitos Pasi

   Poista
 4. Pilvibongaus on kivaa. Tosta kuvan valotuksesta, että kokeilin tuota keväällä ja sain pienen väittelynkin aikaiseksi kunnes todistin, että jpg kuvan voi tummentaa aika rajusti kun taas kirkkauta se ei tahdo sietää yhtään liikaa ja palaa helposti puhki. Polaarisaatio suodatinta on tullut mietittyä mutta on toistaiseks jäänyt kauppaan. Uusin hankinta on rannelenkki ja nyt ei tarvitse puristaa kameraa sormissa vaan kamera roikkuu hihnan varassa ja sormet saa lepoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhut täyttä asiaa tuosta jpg-kuvasta. Hanki jossain vaiheessa vielä se pyöröpolarisaatiosuodin. Kuvien näyttävyys lisääntyy aurinkoisella säällä todella paljon:) Kiitos Harry!

   Poista

Kiitos kommentistasi!