maanantai 29. heinäkuuta 2013

Harvinainen menopeli 2

Edellisen kuvan kanssa samasta näyttelystä löytyi myös tällainen. Tätä Morris Minin alkuperäistä mallia valmistettiin niinkin pitkään kuin vuosina 1959-2000! Tässä näyttäisi olevan kysymyksessä Mini Cooper, eli malliston urheiluautoversio. Näillä tällaisilla kai niitä rallivoittojakin on saatu... Tämän yksilön vuosimallista en tiedä mutta hyvin kiilteli tämäkin.


9 kommenttia:

 1. Olisihan tuollainen mukava kerran jopa koeajoin, mutta ei talvilapikkaat mahtunut polkimille.

  VastaaPoista
 2. Voi mikä söpöliini, olisipa kiva tuolla kuljeskella...

  VastaaPoista
 3. Hienoja autoja kumpikin. Vielä harvinaisemmaksi tekee tuo rättikatto. Mini on tuoreempi kun tuo fiat. Vanhemmissa mineissä oli oven sivulasi liukumallinen ja tuossa se on yhtenäinen. Cooperi oli yleensä kaksvärinen eli katto oli eri värinen kun muu kori. Voi olla, että tuo on cooperi mutta hieman epäilen. Vanteet on jostain kaheksankymmenluvun kieppeiltä eli ei ole alkuperäiset. Vanteen malli oli suosittu saabien omistajien keskuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että tämän vuosimalli on huomattavasti tuoreempi. Wikipedian mukaan kun tätä coopermallia valmistettiin vuoteen 2000 saakka, siis juuri tätä mallia. Siellä on kuva prikulleen samanlaisesta autosta vanteineen. Rättikattoa ei sentään siinä ole. Katsopa tästä, kyllä se Cooper taitaa kuitenkin olla: http://fi.wikipedia.org/wiki/Mini

   Itselleni oli täydellinen yllätys että tämä malli oli tuotannossa vuoteen 2000 saakka! Taisi tulla se uudempi korimalli aika pian tämän mallin valmistuksen lopettamisen jälkeen.

   Poista
  2. Kiitos kaikille kommenteista! Ratti näyttää yllättävän isolta pienessä autossa:)

   Poista
 4. Yhdellä nuorella miehellä oli aikanaan valkoinen mini, ja ystävättäreni kanssa meinattiin maalata sen kattoon sinisiä kukkia (kun ikkunasta katsottuna se katto olisi kaivannut niitä..:). "Onneksi" aikeemme ei onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei sitä tiedä vaikka oliswi ilahtunut:) Ne olisivat voineet sopia siihen kattoon hyvinkin :D

   Poista
 5. Ministä tulee heti mieleen vuosi 1967, kun Timä Mäkinen ajoi Jyväskylän Suurajoissa Ouninpohjan erikoiskokeen konepelti pystyssä. Ei siinä, että olisin ollut silloin edes vielä syntynyt...

  VastaaPoista
 6. Joo, ei minustakaan tiedetty vielä tuolloin mitään:) Hupaisa tapahtuma tuo nokkapeltijuttu. Voittikohan kisat :DD

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!