lauantai 1. joulukuuta 2012

Kyyjärven kirkko

Juuri alkaneen joulukuun ensimmäisen viikon kirkkona on Keski-Suomeen kuuluvan pienen Kyyjärven seurakunnan kirkko.

Kyyjärven seurakunnan kirkkohanketta suunniteltiin verraten pitkään. Ensimmäiset piirustukset seurakunnan kirkoksi laati arkkitehti Ilmari Launis jo vuonna 1914. Seuraavat piirutukset teki arkkitehti Rafael Blomstedt vuonna 1950. Kumpikaan suunnitelma ei edennyt suunnittelupöytää pidemmälle. Vuonna 1953 valmistui Arkkitehti Veikko Larkaksen suunnittelema kirkko ja sen vieressä sijaitseva kellotapuli. Pohjana Larkaksen piirustuksissa oli käytetty aiemmin valmistuneen Värtsilän kirkon piirustuksia.

Kirkon rakennusmateriaaleina on käytetty betonia, tiiltä ja puuta. Se on tyyliltään torniton satulakattoinen pitkäkirkko. Kirkon päätyseinissä on koristeena liuskekiviupotuksia.

Alttaritauluna oli ensimmäisen vuoden ajan pelkkä puinen risti. Vuonna 1954 sen tilalle hankittiin pronssinen krusifiksi. Kirkkosalissa on 350 istumapaikkaa. Kirkkosaliin on yhdistettävissä saman rakennuksen sivusiivessä sijaitseva seurakuntasali. Kirkon 16-äänikertaiset urut on valmistanut Hans Heinrichin urkurakentamo vuonna 1989.


Osoite: Tuliharjuntie 18, Kyyjärvi
7 kommenttia:

 1. Hienosti kuvasit kauniin ja edustavan Kirkon.

  VastaaPoista
 2. Kuva on viime vuodelta. Eivät ilmeisesti ihan vielä ole tuonnekaan joulukuusta pystyttäneet.:) Kiitoksia kommenteista!

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis kirkko. Vaikuttaa siltä, ettei kirkko ole kovin vanhakaan:)

  VastaaPoista
 4. 1953 valmistunut. Ja onhan tuo ihan hyvässä kunnossa. Kiitos kommentista!

  VastaaPoista
 5. Hyvä, tyylikäs kuva kirkosta, joka on todellakin kaunis.

  VastaaPoista
 6. Hyvä kun miellyttää silmää. Siihenhän me kaikki kuvaajat aina pyrimme:) Kiitos kommentista.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!