keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Linnunräähkän tappio

Tätä blogia seuraavat ehkä muistavat viime vuoden kevään naakkataisteluni, jonka seurauksena talon savupiippuun syntyi liuta naakanpoikasia. Haju oli kammottava ja sitä riitti ihan talon sisälle asti. Sen seurauksena päätin, että tänä keväänä moinen ei onnistu. Oli tarkoitus asentaa kunnon kulkuesteet savupiippuun hyvissä ajoin.

Joskus tässä kevään korvalla heräsin varhain aamulla tuttuun tyytyväiseen naurun räkätykseen. Älämölöstä tiesin heti, että menossa oli jälleen kiinteistöesittely savupiipun päässä ja ostaja oli kovastikin ostavaisella tuulella.

Metelistä salamannopeasti piristyneenä kiipesin katolle. Olisin varmaan ottanut mielelläni mukaan vähintään hiilihangon tulokkaiden tervehtimiseen, mutta se osoittautui turhan hankalaksi ja onneksi turhaksikin, sillä katolle päästyäni katselmus oli jo päättynyt. Siltä seisomalta rakensin piipun päälle kunnon ristikot josta ei mene hyttynenkään läpi kuin kovalla vaivalla. Saavatpa nyt nähdä.

Eipä mennyt kuin puoli tuntia, kun katolla alkoi oikein kunnon rääkyminen. Sen jälkeen alkoi sinnikäs takominen. Paikalla oli ilmeisesti koko uutta asuntoa katsomaan tullut suku, siillä useampi nokkapari oli selvästi työssä.

Takomista kesti kolmatta päivää. Vähitellen lentoliskoille alkoi selvitä asian todellinen laita, ei sinne ehkä muutetakaan.

Elen kuvasin tämän tappion kärsineen elikon pihapiirissä. Katsopa nokkaa, kovasti on taottu, kun maalikin on nokasta lähtenyt. =D

Mahtaako olla sama lintu, joka nyt kakkaa koko ajan autoni päälle, pysäköi sen mihin kohtaan pihassa tahansa. Vaimon auto kyllä saa olla rauhassa. :))

4 kommenttia:

 1. Kosto elää, kun kesäasunto asiat menivät myttyyn. ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se näyttää olevan, linnuillakin. :) Kiitos Marliska.

   Poista
 2. Toivottavasti savu sentään menee hyttysenkäänmentävän verkon läpi. Muuten linturäähkä saa viimeksi nauraa. Olen kyllä sinun puolellasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =DD. Toivottavasti ei sentään ei tullut tehtyä kiireessä liian tiukkaa seulaa. Kiitos Nummentonkija. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!