tiistai 15. marraskuuta 2016

TAMPERE! - osa 19, Mikontalo

Tämä valtava kolossi on Mikontalo Etelä-Tampereella Hervannan kaupunginosassa. Rakennuksen omistaa Tampereen Opiskelija-asuntosäätiö (TOAS).


Valmistuessaan vuonna 1980 Mikontalo oli Pohjoismaiden suurin asuinrakennus. Alunperin siinä oli 768 asuntopaikkaa sisältäen yksiöitä, kaksioita ja 2-3 hengen soluasuntoja.

Rakennuksen idea oli tarjota ennen kaikkea hyvältä paikalta edullinen opiskelija-asumismuoto. Asumismukavuus ei tosin alunperin ollut kovin kummoinen; Huoneet olivat pieniä ja niistä puuttuivat tyystin parvekkeet.

Talolle tehtiin perusteellinen korjaus vuosina 2008-2009, jolloin mm. huoneita osin suurennettiin, viihtyvyyttä parannettiin ja melkein kaikkiin huoneistoihin asennettiin ranskalaiset parvekkeet. Tämän johdosta asuntopaikkoja on nykyisin ”vain” 648. Mikontalo on edelleen suosittu asumispaikka opiskelijoiden keskuudessa, vaikkakin peruskorjauksen yhteydessä sen vuokria jouduttiin nostamaan, eikä se enää kilpaile edullisilla vuokrilla niin kuin joskus aikaisemmin...

Legendaarinen Mikontalo on merkittävä maamerkki Hervannassa ja se on ikuistettu jopa postimerkiin. Talo sijaitsee osoitteessa Insinöörinkatu 60.

4 kommenttia:

 1. Melkoinen kolossi tosiaan!
  Tuli vain mieleeni että on tuolla kämpissä ja käytävissä mahtanut tupakka haista, kun ei ollut parvekkeita.
  Olisin kyllä opiskelijana ihan mielelläni asunut tuollaisessa opiskelijayhteisössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opiskelijoille tuo nimenomaan on tehty ja niille se sopii, jos on valmis hyväksymään pienet huoneet ja valtavan kolossin mukanaan tuovan mahdollisen rauhattomuuden. Ymmärtääkseni tuon asunnot ovat nykyisinkin varsin suosittuja. Kiitos Vikki.

   Poista
 2. Paljon on asuntoja opiskelijoille tässä talossa, hyvä.
  Remontti nostaa äkkiä hintoja ylöspäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuo on oiva esimerkki oman aikansa tehokkuusajattelusta. Aikamoista asennoitumista varmasti vaatii tuolla asuminenkin. Ei sovi ehkä asumismukavuutta, yksityisyytta ja rauhaa arvostavalle. Kiitos Liplatus.

   Poista

Kiitos kommentistasi!