lauantai 19. marraskuuta 2016

Joutjärven kirkko

Lahdessa sijaitseva Joutjärven kirkko on sisäpuolelta ulkonäköään suurempi kirkkorakennus. Itsumapaikkoja on peräti 650 henkilölle. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluu mm. seurakuntasali, jossa on 250 istumapaikkaa.

Kirkko valmistui vuonna 1962 arkkitehti Unto Ojosen piirustusten mukaan. Se on oolemukseltaa jyhkeä, jyrkkäkattoinen ja tapailee nykyaikaisin keinoin keskiaikaisen kivikirkon  muotoja. Viressä oleva kellotorni sopii olemukseltaan kirkon viereen hyvin, mutta on olemukseltaan huomattavasti modernimpi. Kelloja siinä on kolme tavanomaisen kahden asemesta.

Alttaritaulun paikalla kirkossa on kuvanveistäjä Pentti Papinahon suunnittelema Golgata-niminen moderni, mutta helposti ymmärrettävä reliefi vuodelta 1963. Samantapainen ratkaisu löytyy esim. Tampereelta Tesoman kirkosta. Vuonna 2004 Sotkamon urkurakentajat rakensi kirkkoon uudet 24-äänikertaiset urut.

Kirkon sisätiloista on varsin komea virtuaaliesittely Lahden seurakuntayhtymän sivuilla. Kannattaa katsoa. Virtuaaliesittelyyn pääset tästä.


Ilmarisentie 1, Lahti

7 kommenttia:

 1. Upea kesäpäivä kuvassa. Kirkko passaa maisemaan hyvin, kute tuo pitkä kellotornikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus se passaa hyyvin tällainen hiukan modernimpikin maisemaan. Tykkään kanssa tuosta kellotornista. Kiitos aimarii.

   Poista
 2. Erikoinen on kellotorni, kirkkokin on aika modernissa ympäristössä, jossakin muualla voisi näyttää vanhemmalta juuri tuon rakennustyylin vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa on vähän matkittu nykyajan keinoin niitä vanhempia kivikirkkoja. Kiitos Mustis.

   Poista
 3. Upea kirkko ja hyvä esittely. Tuo kellotapuli on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katinka. Moderni, mutta silti onnistunut kokonaisuus ja ihan nätti sisältäkin.

   Poista
 4. On itseasiassa kaunis kirkko. Ehkä en oikein pidä värityksestä, mutta sehän on vain mielipidekysymys.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!