tiistai 24. maaliskuuta 2015

Liito-oravia bongaamassa - kehnolla menestyksellä

Syrjäisellä metsätiellä tässä kevättalvella huomasin tällaisia yksinäisiä, pystyyn jätettyjä puiden raakileita muuten tyhjällä nevalla. Ovat kuulema liito-oravia varten. Siinä saavat sitten liidellä puulta toiselle. Vaan kuinka usein liitelevät? Onko joku ylipäätänsä nähnyt tai peräti kuvannut tuollaisen lennossa? Onko niitä edes olemassa?

Kaikenlaista sitä tuli mieleen siinä nevan laidalla seistessä. Zoomia olisi putkessa ollut ja kamerakin valmiina. Ainut pieni ongelma oli, että lähin liito-orava oli ehkä valovuoden päässä, jos sielläkään.

Onkohan veikkauksen päävoitto todennäköisempi kuin tuollaisen ikuistaminen suoraan lennosta?

Kuvaa voi klikata täyteen kokoonsa ja katsoa, jos siinä vaikka sattuisi näkymään liito-orava. Itse en löytänyt, enkä viitsinyt photoshopilla lisätäkään.


17 kommenttia:

 1. Ei tämä hakkuuaukea talvella pahan näköinen ole, vaikka liito-oravalle jätetyt puut siellä yksinäisiä törröttävätkin. Kesällä on ankeamman näköinen.Näillä seuduin näitä metsänparannustöitä on ihan liiaksi mielestäni.
  Liito-oravia kyllä on. Olen sattunut moisen otuksen näkemäänkin, peräti lennossa, kun hyppäsi kuusesta toiseen. Kuvaamisen kanssa on ihna utopinen juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvaaminen on varmasti aika onnesta kiinni:)) No, löytyyhän noita silti netistä ihan kuvattuna..

   Poista
 2. Itse olen myös aina haaveillut, että pääsisin liito-oravan kuvaamaan. Hesarissa oli viime kesänä artikkeli heidän asuinaluestaan täällä pääkaupunkiseudulla ja huomasin asuvani itse ihan heidän huudeilla. Vaan en ole nähnyt liito-oravaa =D. Pitää vielä selvittää heidän "aikataulujaan" koska ovat liikkeellä ja millaisissa puissa noin pääsääntöisesti elävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmaan aikamoinen sattuma jos tuollaisen lennosta kiinni saa. Netissäkään ei näytä tuollaisia kuvia olevan kuin muutamia..

   Poista
 3. Jos etsit liito-oravaa, et niitä näe, mutta jos tahdot rakentaa tms, niin silloin niitä on paikalla... heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se varmasti tuo kuvankäsittelyllä sen sinne lisääminen olisi paljon vähemmän työläs juttu kuin kuvaaminen livenä. :))

   Poista
 4. En leiki mitään ennustajaa, mutta epäilen hiukan tuota mahdollisuutta nähdä liito-oravaa noissa puissa.
  Mutta olisin kyllä epäillyt tätäkin, että liito-orava olisi Lappeenrannan teknisen yliopiston hississä. Mutta siellä se oli nurkassa kököttämässä.
  Tuttavani kuvasi tapahtuman, olikohan jopa iltauutisten kevennyksenä.
  Täsä lähistöllä on kyseisiä oravia, löysin jopa niitten pesätienoon papanoitten perusteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti sitä on joku epäillyt kuitenkin, kun ovat jättäneet nuo puut pystyyn, en tiedä, mutta ei ainakaan omiin silmiini silti sattunut.

   Poista
 5. Aikamoinen lento taitohan saa olla jos tuossa maisemassa puusta puuhun liitää.

  Se on huonompi juttu jos metsän omistajan kohdalle osuu tieto, että Hänen metsässään on liito-oravia.
  Eikös metsä silloin rauhoiteta, eikä omistaja pääse tekemään hakkuita vaikka rahan tarvis olisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuossakin on periaatteessa hakkuu tehty, mutta nuo tietyt puut on pitänyt jättää pystyyn. En silti väitä tuntevani tuota lainsäädäntöä kovinkaan hyvin, mutta noin olettaisin.

   Poista
 6. Eipä ne liito-oravat samanlailla näy kuin muut kurret. Olen kerran nähnyt sen liitävän ja pelästyin pahanpäiväisesti. Hämärän liikkujia ovat ja erittäin arkoja. Harva niitä näkee. Meilläkin lähimetsässä on samoin kuin valkoselkätikka, olisi todekka hienoa nähdä... edes. ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katohan! Se olikin varmasti melkoinen harvinaisuus tuo bongauksesi. Taisi nyt olla meikäläisellä vähän väärä kuvaustaktiikka tässä. :))

   Poista
 7. Kiitos kommenteista kaikille!!

  VastaaPoista
 8. Tässä on yksi syy, miksi minusta ei ole elukka/riista/lintukuvaajaksi. En jaksaisi kököttää yksin vuorokausitolkulla piilokojussa sen vuoksi, että se yksi täydellinen otos sieltä ehkä tulee tai sitten ei. Parempaa tuuria seuraavalle kertaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika itselläni. Paitsi lentokoneita bongatessani olen kyllä valmis kököttämään vaikka sen vuorokauden jos vain muuten onnistuu ja jos kohde olisi kiinnostava. Valitettavan harvoin niitäkin tosin tulee nykyisin kuvattua. :))

   Poista

Kiitos kommentistasi!