lauantai 25. tammikuuta 2014

Liedenpohjan kirkko

Hauskasti nimetty Liedenpohjan kylä sijaitsee Virroilla Pirkanmaalla. Koska matkaa Virtain keskustaan on parikymmentä kilometriä, kylälle päätettiin aikanaan rakentaa oma kirkko.

Liedenpohjan kirkko valmistui ja vihittiin käyttöön vuonna 1961. Rakennusaihiona käytettiin Liedenpohjan vanhaa koulua, joka talkoovoimin siirrettiin nykyiselle paikalle. Koulu ei kuitenkaan sellaisenaan vielä ollut valmis ja käyttökelpoinen kirkko, vaan sitä täytyi korjaamisen lisäksi muutella. Piirustukset muutostöille laati opettaja Voipa Sulkava. Tapulin suunnitteli arkkitehti E. Jalava. Tämä suunnitelma ei kuitenkaan kaikilta osin toteutunut.

Kirkko sijaitsee kauniilla paikalla harjun päällä. Sen vieressä on pieni hautausmaa.

Kuvauspäivänä ja -ajankohtana aurinko paistoi huonosta suunnasta. Koska kotiinkin piti illaksi ehtiä, en sitten viitsinyt jäädä odottelemaan otollisempaa hetkeä...

Osoite: Hollitie 922, Liedenpohja, Virrat


12 kommenttia:

 1. Kaunis kirkko, joka sopii "pienelle yhdyskunnalle".
  En olisi tiennyt missä on Liedenpohja.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmaan sopii. Tosin en yhtään tiedä, missä kunnossa tuo sitten lienee ja miten paljon siellä toimintaa nykyisin on:) Mutta ihan kirkon näköinen joka tapauksessa. Kiitos Orvokki.

   Poista
 2. Joskus vois poiketa, Virrat aika lähellä matkan varrella, kun menen Nurmoon päin.
  Virroilla myös asuu blogi ystäväni.
  Mielenkiintoista ja kaunis paikka varmaan kun kirkkokin komea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otapa osoitekin tuosta sitten talteen. Ilman sitä et välttämättä tuota löydä. :) Virtain pääkirkkokin on ihan komea katsottava ja kuvattava. :) Kannattaa käydä tuon lisäksi katsomassa myös sitä jos ei ole tuttu. Kiitos Seijastiina.

   Poista
 3. Nyt kun sanoit niin kyllä tuosta koulurakennuksen löytää. Ei ehkä sieltä komeimasta päästä mutta menettelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siitä koulurakennuksen löytää. Tapuli antaa ulkonäölle paljon. Kuvitteles vaan jos se otettaisiin pois... Kiitos Harry.

   Poista
 4. Ei olis kirkoksi ajatellutkaa, mutta tuo tapuli sen tekee. Olen kerren vuosia, vuosia sitten yöpynyt Virroilla Ihanalla leirintäpaikalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapuli tekee paljon. Kiitos Kirsti ja pahoittelut että viestisi julkaiseminen vähän venähti.

   Poista
 5. Olipa hyvä, että pistit Liedenpohjan kartalle, muuten en olis tiennytkään, missä päin maata tämä kirkko on. Ei kirkko tapuleineen maisemaa rumenna, hyvin sopii mäntyjen sekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ei tuo ihan keskeisimmällä paikalla maamme kartalla ole. :) Hyvin tuo tosiaan mäntyjen sekaan sopi. :) Kiitos Aimarii kommentista.

   Poista
 6. Ensi katsomalla mieleeni tuli lapsuus, vietin useita kesiä Liedepohjassa. Kaupalta kävelin usein hiekkatietä ylös juuri tuolle kirkolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan oli näkymät aika samanlaiset kuin nykyäänkin. Kirkko taisi olla silloin ihan loistonsa päivinä. Tuohan valmistui -61. Nykyisin varmaan käyttö huomattavasti vähäisempää. Kiitos Ari kommentista.

   Poista

Kiitos kommentistasi!