torstai 16. tammikuuta 2014

Tulihan se sieltä

Tulihan se sieltä! Nimittäin talvi. Tai ainakin yrittää. Pakkasen osalta se on siinä jo hyvin onnistunutkin. Lumen osalta huomattavasti heikommin. Omakotiasujalla esim. vesiputket ovat vaarassa jos maan pinnalla ei ole suojaavaa lämpöä antavaa lumipeitettä. Omalta osaltani ehkä pärjätään vielä mutta kylmemmäksi ei enää olisi niin väliksi... Ja lunta, eihän sitäkään nyt kahta metriä tarvitsisi kattojen päällä olla, kuten Helsingissä (!) viime talvena, vai oliko se nyt toissa talvi..

Koska maisema siis näyttää vähälumisena vain kylmäkuorrutetulta, pistän esille jälleen erään kuvan viime talvelta. Ajalta, jolloin talvikin näytti talvelta.


10 kommenttia:

 1. Kiitos vaan JPK talven manaamisesta (Talvea odotellessa -kuvasarja), sieltähän se lopulta tuli!

  VastaaPoista
 2. On kaiketi tämä kulunut viikko talvinen koko maassa. Pakkasesta ja lumenmäärästä olen samaa mieltä kanssasi. Täällä ainakin alkaisi olla sopivasti, ehkä pakkasta jo hieman liikaa, lumen määrä ok, mutta lisää taitaa tulla. Lumisadekuva on minun mieleeni kovasti.

  VastaaPoista
 3. Raikas 'Talvi-Sää'...
  Valitettavan harvoin tulee kommentoitua ....
  Taitaa olla 'kevät-väsymystä...'
  Kiitos vain vierailuista ja kommenteista.

  VastaaPoista
 4. Ei sitä lunta nyt kovin mahottomasti tuossa kuvassa ole. Muuten kyllä ihan kiva talvikuva.

  VastaaPoista
 5. Tuli tuli, talvi tuli. Ja ihan riittävästi luntakin, näin kaupunkiasutukseen. Pakkasta vain on liikaa.
  Ja muuten, Hesassa on ollut kolmena viime talvena peräkkäin metritolkullai lunta, että päihitti muun Suomen leikiten. Vai olikos niitä peräti 4 talvea, ei sitä enää muista.

  VastaaPoista
 6. Ei ole meillä vieläkään lunta kuin nimeksi, mutta onneksi vesisade loppui. Aurinko paistaa kirkkaana ja kuutamo yöllä on mahtava. Kuvassasi oikean talven tuntua on, kun on lunta enemmän. Sitä oikeaa odotellessa: hyviä tammikuun päiviä sinulle!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kommenteista!

  VastaaPoista
 8. On siellä raikasta, varmaan palelisin jos tulisin sinne etelään!

  VastaaPoista
 9. Se saattaisi olla mahdollista. Nyt en muista millaiset lämpötilat teillä siellä Norjassa on. Maisemat ainakin upeat! Kiitos Ari kommentista.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!