lauantai 1. marraskuuta 2014

Valkeakosken kappelikirkko

VIIKON 44 KIRKKOESITTELY

Joskus aiemmin kerroin Valkeakosken pääkirkon surullisesta tilanteesta. Kaupungin päätaajamassa on vaikeiden kosteusvaurioiden kanssa kamppailevan pääkirkon lisäksi kuitenkin kappelikirkko, joka tosin on huomattavan pieni, mutta täyttänee tässä tilanteessa tehtävänsä suurimpia seurakunnallisia tapahtumia lukuun ottamatta.

Kirkko on valmistunut vuonna 1958, joten se on reilut kymmenen vuotta vanhempi kuin pääkirkko. Kirkon piirsi arkkitehti Pekka Saarema.

Tämä kirkko on hyvässä kunnossa. Pääkirkon ongelmien paljastuttua se remontoitiin täydellisesti muutama vuosi sitten. Kirkkoa on aikaisemmin käytetty pääasiallisesti hautauskappelina. Sen vieressä on myös hautausmaa. Nykytilanteessa tämä pieni kappelikirkko toimii Valkeakosken keskustan alueen pääasiallisena kirkkona. Siellä pidetään jumalanpalvelukset ja muutkin kirkolliset tilaisuudet ja toimitukset.

Osoite: Kangaskatu 4, Valkeakoski

4 kommenttia:

 1. heel mooi zo in het licht dan spreekt z,on kapel nog meer.

  VastaaPoista
 2. Kiva muotoilu. Ja tuo ilta/yökuva on eduksi kirkolle. On se varmasti päivälläkin kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon kirkon kohdalla taitaa tällainen iltavalaistus olla kuvissa paras. Päivällä tunnelma latistuu, koska se on aika pelkistetty. Kiitos Orvokki.

   Poista

Kiitos kommentistasi!