tiistai 16. syyskuuta 2014

Päivän kevennys!

Tarina Toffeepuusta

En olisi uskonutkaan, että kertoisin tällaista tarinaa, mutta nyt on pakko. Tarina on totta, koska itse sen olen kirjoittanut ja itse myös kuvasin nämä kuvat. Tarina on kirjoitettu (ja kuvattu) silloin, kun kesä oli kuumimmillaan, niin kuin muuten myös kärpäset, paarmat ja muut itikat. =D

Katsokaa nyt. Siinä se on. Aito toffeepuun kanto.

Tämän vuoden sato näyttää olevan hyvä. Puuhan aivan tirisee tuoretta toffeeta. Kaikki itikatkin siinä viihtyvät! Tästä vain ottamaan jäätelön päälle, mansikoiden päälle... vaikka kermavaahdon päälle. Nyt sitä riittää. - Tai kypsyköön nyt vielä rauhassa pari päivää...

Seuraavalla viikolla lähestyn toffeepuuta, tällä kertaa sanko ja iso lapio kädessä... ja pettymys oli karvas.

Tällainen kanto siinä vain odotteli. Aivan tavallistakin tavallisempi. Päivän polttamakin vielä. Itikatkin olivat sen päältä kadonneet. Toffeepuusta ei jäänyt muuta todistetta kuin nämä kaksi ylempää toffeeta tihkuvaa kuvaa, jotka kiistattomasti todistavat sen olleen hetkellisesti olemassa.

Mitä tästä opimme? Ainakin sen, että jos kohtaat tofeepuun, maista sen antimia välittömästi. Uskon että koet makuelämyksen, joka on erilainen kuin mikään aikaisemmin kokemasi tai kuvittelemasi!

Muista silti: En ota vastuuta mahdollisesti löytämäsi toffeepuun antimien laadusta, koska en tätäkään päässyt ajoissa maistamaan. Tästä syystä jos tuota maistat, niin omalla vastuulla sitten maistat.

=D

14 kommenttia:

 1. Oli se sitten harmillinen takaisku, ettet huomannut maistaa toffeeta silloin kun sitä näit. Olisit unohtanut ämpärit sun muut. Mitä opimme tästä - ahneella on p-mainen loppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ja ja tuo p-mainen alkaa jo kuvata meikäläisenkin tuntoja, sairastaminen senkun vaan jatkuu! Täällä meillä yskii ja pärskii jo kaikki koiraa myöten! Mutta kiitos kommentista Orvokki ja mahdolliset muutkin kommentoijat. Vastaaminen nyt vähän on heikonpuoleista..

   Poista
 2. Toden totta, toffee on ollut makoisaa kun kaikki on loppunut:)

  Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Taisit muuten sanoa totuuden, miksi siinä olikin vain tyhjä kanto! Kiitos Minttuli.

   Poista
 3. Vai toffeeta...:) 10. päivä kipeänä. Alan kallistua pikkuhiljaa sen lääkärin puheille menemisen puolelle. Tuntuu, että yskiminen vie kaikki voimat, tulee vielä sydärit. Rintakehä on tulessa ja posket punoittaa lämmön vaihtelusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kävin tänään tohtorilla jo toista kertaa. Kovasti vakuutti että päällä on täysin normaaliflunssa (!) meikäläisen siinä yskiessä, nuokkuessa ja tuskailessa. Löytyi varmuudella korvatulehdus silmätulehdus ja kurkunpääntulehdus, epävarmuudella keuhkoputkentulehdus, ja poskiontelotulehdus. Aika hyvä saldo! Nyt täällä kärvistellään kahden antibioottikuurin voimin. Olo edellen kipeä. Ja tosiaan, täällä meillä yskii nyt jo koirakin! Paranemista sinnekin Ja kiitos kommentista!

   Poista
 4. Jos ensi kesänä toffeepuun kantosi tuottaa toffeeta, niin voisin tilata 100g. Maksan postiennakolla. :)
  Ps. Voitko poimia itikat pois ennen lähettämistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvä! Täytynee kastella tuota kantoa ensi kesänä ahkerasti, jos se vaikka taas "heräisi henkiin." Nypin hyttyset käsin pois ja pistän toffeen kirjekuoressa tulemaan! (siis jos sitä yleensä kypsyy:)) Kiitos Vikki kommentista ja tilauksesta! =D

   Poista
 5. Hauska, mutta samalla aiheuttaa hyi-reaktion. En haluaisi istua tuohon kannolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pasi. Ei siihen nyt istua kannatakaan, eikä ehdikään, kun näyttää siltä, että tästä tulee myyntimenestys :)) Kokeile Pasi sinäkin. Ilman hyttysiä tai hyttysten kanssa! =D Mutta katsotaan sitä tilausta vaikka sitten ensi kesänä kun uusi tuote-erä valmistuu. Tässä on tuoreustakuu :) Tyylipuhdas aito luonnontuote!

   Poista
 6. Pahuksen ampiaiset, ei edes omenat riitä... Täällä kyläläiset ihmettelevät kun kuljen lusikka taskussa, en kertonut halaistua sanaa kivenkolosta josta saa jäätelöä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osta Ari tästä ensi kesänä sen jäätelön päälle herkullista tuoretta toffeekastiketta! Aitoa suomalaista melkein puhdasta laatutuotetta.

   Äsh. mitä minä tässä vielä mainostan. Minä palaan asiaan jos kanto on tuottoisalla tuulella ensi kesänäkin! Kiitos Ari kommentista. Sääli että asut niin kaukana, muuten lähtisin seuraavaksi lapion ja sangon kanssa sitä jäätelökiveä etsimään! =D

   Poista
 7. Vastaukset
  1. No en! ajattelin säästää sen maistin siihen kunnes sato on parhaimmillaan. Kanto osoittautui kuitenkin vähän oikukkaaksi tässä mielessä, eli ei olisi ehkä kannattanut. =D

   Poista

Kiitos kommentistasi!