lauantai 3. toukokuuta 2014

Hietaman kirkko

Tässä taas vaihteeksi hieman uudempaa kirkkoarkkitehtuuria edustava kirkko. Se löytyy Äänekoskelta ja sijaitsee Hietaman kylässä Äänekosken ja Saarijärven välisellä tieosuudella.

Hietaman kyläkirkko valmistui vuonna 1997. Sen suunnitteli arkkitehti Timo Suomalainen.

Kirkko on ulkopuolelta hyvin moderni. Pihassa etualla näkyvä puinen rakennus on kellotorni. Sisältä kirkon yleisilme on vaalea ja hyvin valoisa. Alttariseinän paikalla on laaja panoraamaikkuna, johon iltapäivisin heijastuu auringon paistaessa ristin hahmo. Kirkkosalissa on istumapaikat 130 henkilölle.

Osoite: Saarijärventie 441, Äänekoski

6 kommenttia:

 1. Olipa mielenkiintoista löytää blogisi tämänpäiväinen päivitys, sillä kirkko on minulle hyvinkin tuttu; entinen hietamalainen kun olen! Kirkonrakennuksen merkkipaalut olivat pystyssä silloin, kun isäni siunattiin kirkon vieressä olevaan hautausmaahan maaliskuussa -96 ja äitini on siunattu tuossa kirkossa 2007. Kirkon valoisuus ja yksinkertaisuus puhuttelevat, vaikka ulkoapäin se näytäkään kovin kauniilta.

  Kiitos tästä kuvasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan! Kyllä, olen samaa mieltä että sisältä kirkko on itse asiassa varsin kaunis. Minulla oli tuosta sisäkuvakin, mutta onnettomuudekseni deletoin sen kun luulin vielä kopioita olevan:( Kiitos kommentista!

   Poista
 2. Tämänkaltaisia kirkkoja näkee, siksi tämä ei hätkäytä (muuten kuin poikkeavuudella sun "vanhanaiakisiin" kirkkoihin verrattuna).
  Tyylikäs kirkko, mutta tuo kellotapuli näyttäis vähän suhteettoman könköltä, tiedä sitten, miten sulautuu luonnossa kokonaisuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mutta onhan siellä Helsingin-Espoon suunnalla sitten myös "vastapainona" aivan upeita vanhempia kirkkoja myös. Harmittaa valtavasti kun tuhoutui se siäskuva tästä. Sisältä tuokin on kaunis kaikessa yksinkertaisuudessaan.

   Poista
 3. Kirkkorakennuksen ikkunaratkaisut keventää ja antaa rakennukselle erikoisen ulkonäön. Hieno rakennus, mutta tuo kellotorni on kyllä aika tönkkö esitys. Sääli, että se sisäkuva tuli deletoitua. Tuo auringonvalo ja sen tuomat heijasteet olis ollut kiva nähdä. Sitä on alkanut katselemaan tuota valoa ihan eri näkökulmasta kun tuli aloitettua tuo kameran ulkoiluttaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin siinä valitettavasti kävi. Vieläkin skannasin kaikki kuvat läpi:( Tosi nuo heijasteet on sellainen juttu, että eivät ehkä olisi kuitenkaan näkyneet, koska sää oli noin pilvinen, vaikka niille otollinen iltapäivän aika olikin.

   Poista

Kiitos kommentistasi!