maanantai 19. elokuuta 2013

Kirkonkelloilla koreasti - erikoinen matkailukohde!

Tässä kesällä olin taas jossain vaiheessa kirkkojen kuvausmatkalla. Kaikki meni kovasta helteestä huolimatta hyvin siihen asti, kunnes saavuin Pyhäjärvelle. Siellä vastaan tuli sen laatuinen paikka, että luulin jo hetken, että nyt on kirkkoja kuvattu auttamattomasti liikaa. Onneksi kuitenkaan pää ei oikeasti ollut pettämässä, vaikka matkailukohde lievästi sanottuna hieman erikoinen olikin. Harvemmin sitä nuo kirkonkellot tällä tavalla melkein vastaan juoksevat.

Jo tien laidassa pihaan tultaessa meitä tervehti tämä. Enkä tarkoita tuota "Ravintola" -tekstiä, se jäi vähän sivuseikaksi:)
...ja tolkuton määrä kelloja itse pihassa. Näissä näyttäisi olevan jonkinlainen soittomeknismikin. Mitä soitetaan? Koskettimia en tosin löytänyt. Ehkä niin olikin parasta. Näissä kun ääni on aivan mielettömän iso.
Komeita! Näitä oli tänne tuotu ympäri maapalloa, tai ainakin ympäri eurooppaa. Monet kellot näyttivät olevan Saksasta, kuten nämäkin.


Puhelin ja kaikki! Tai ehkä tuo puhelin ei harvinaisuudestaan huolimatta kuitenkaan niin tässä seurassa hämmästyttänyt:)
Tyylikästä ruostepintakäsittelyä:)
Kelloja riittää!Iso kello on peräisin Budapestistä ja painaa varmaan tonnin. Toivottavasti ei ole tilattu postimyynnistä. ;) Postikulut olisivat ehkä olleet melkoiset... Taustalla päivystävän lentävän lautasen allakin näyttää olevan tiukuja melkoiset määrät.Ilman tätä valtavaa kelloarsenaalia tämä olisi vain tavallinen huoltoasema. Nyt se on ainutlaatuinen!

23 kommenttia:

 1. Onpas jännä paikka. Erikoisuudellaan varmaan ainoa maassamme.
  Keräilyvietti vie sielun. Itse keräsin vuosia sitten kilikelloja, mutta ei ne kooltaan ollut mitään näihin kirkonkelloihin verrattuna. Näitä ei vois oikein kotiin kerätä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vakuuttaa, että luulin jo näkeväni näkyjä:) Joo, nuo ovat vähän raskaita ja turhan kalliitakin kotio kerättäväksi.

   Poista
 2. Upeita kelloja!! Tuohan on mielenkiintoinen paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Sääli että aikataulu oli tuolloin niin tiukka..

   Poista
 3. Onpa kelloja kerrakseen! Tuossa puhelin'kopissa' ääni varmasti kaikuu kivasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ei tarvi ainakaan pelätä, ettei ääni "kiertäisi" tarpeeksi. :)

   Poista
 4. Olen monesti mennyt ohi, tänäkesänä viimeksi, mutta ei ole pysähetty koskaan. Komeita kelloja, ehkä joskus pysähyn:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti pysähtyä. Toivottavasti sinulla olisi tuolloin enemmän aikaa kuin minulla oli:) Ja onhan tuossa myös taukopaikka vaikka ruokailuun.

   Poista
 5. Tuttu paikka minulle, on matkanvarrella täältä alas tai ylös. Edelliset vieraat pysähtyivät siellä paluumatkalla ja puhelunlomassa kyllä kellot (pienet)soivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että soittivat vain pieniä kelloja. Muuten taitaisi olla sekä korvakalvot että puhelimet kovalla koetuksella:) Ilmeisesti ainakin noita suurempia katoksen alla olevia kelloja joskus ihan soitetaankin, kun sähköinen soittomekanismikin näyttää paikoillaan olevan.

   Poista
 6. Vaskikellon ohi on tullut ajettua monet kerrat ja viereisellä bussipysäkilläkin olen kuunnellut noiden kellojen pimpelipompeleita, joten minulle tuo paikka on jo kokenut melkoisen inflaation. Ennen bensan hinta asemalla oli ihan luokkaa "ryöstökalastus", mutta onneksi viereen tuli se iso ABC, jonka jälkeen hinnoissa on palattu normitasolle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kilpailu piristää. Ei sentään tullut samanlaista "kellotupaa" tien toiselle puolelle :) Vai ovat sinulle soineet. Minulle ei soitettu edes yhtä säveltä...

   Poista
 7. Kellot ovat todella kauniita. Varmasti tuolla varustuksella täysillä soitettaessa kaikkoaisi viimeinenkin matkailija. En ole koskaan käynyt tuolla Vaskikellossa. Oisivatkohan nämä ns uusvanhoja... Kirkon kelloja on muinoin sotien aikaan piiloteltu hautaamalla ja ne ovat olleet haluttua ryöstösaalista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvokkaitahan nuo ovat jos ihan jostain historian hämäristä ovat. Kaikki tuskin ainakaan kovin vanhoja ovat, mutta eipä tullut niin tarkasti katsottua.

   Poista
 8. Muutaman kerran olemme pistäytyneet, komeita kelloja siellä ja hienot kuvat olet niistä ottanut!
  PS: ostettiin muuten karhun pelottelukello sieltä, ei olla käytetty varsinaiseen tarkoitukseen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sille pelottelukellollekin jossain vaiheessa käyttöä tulisi kun nuo karhut yleistyvät koko ajan ja ampua ei saa. Tässähän pari päivää sitten kävi karhu Töysässä ihan lenkkeilijän kimppuun.

   Poista
 9. Johan on mahottomasti kelloja. Hieno kokoelma kuka sen sitten on kerännytkin.

  VastaaPoista
 10. Oikein paljon kiitoksia taas kaikille kommenteista!

  VastaaPoista
 11. Tuntuu täällä näitä ohiajaneita olevan muitain kuin minä ;)
  Täytyypä seuraavan kerran pysähtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tämä "kellonäyttely" tuli ihan puun takaa. Kannattaahan tuolla pysähtyä. Ehkä joskus Menen käymään ihan ajan kanssa. Kiitos KooTee!

   Poista
 12. Tuntuu niin tutulta nuo kellot, liekkä minäkin siellä joskus puhaltanut ohitse.
  Komeita ovat kellot, täytyy sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän moni tämänkin paikan tunnisti. Oli erikoinen ja ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Kiitos Seijastiina!

   Poista

Kiitos kommentistasi!