maanantai 10. kesäkuuta 2013

Näin karhun!

Tällä kertaa meni liikaa aikaa, enenkuin kamera saatiin esiin. Otus oli ehtinyt hävitä metsään.

Poikkeuksellinen tapahtuma sai alkunsa muutamia päiviä sitten. Myöhään illalla tuli lähdettyä vielä pienelle ajelulle, koska sää oli kaunis. Lähinnä oli tarkoitus kuvata luonnon kauneutta kaikessa rauhassa, enkä tosiaankaan ollut enää tuohon aikaan päivästä valmiina nopeasti kuvaamaan yllättäviä tilanteita. Kuvan peltoaukeaa lähestyttäessä huomasin, että ehkä 300 metrin päässä  tien yli meni iso koira. Se ei vielä siinä vaiheessa herättänyt sen kummempaa huomiota. Kohta olin noin 50 metrin päässä otuksesta, jolloin todellisuus selvisi niin että jysähti! Pellolla nopeasti metsää kohti taapertava tien hetki sitten ylittänyt otus on karhu!

Uskomaton näky jumitti minut niin paikalleni, etten tajunnut edes ottaa kameraa heti esille. En itse asiassa edes muistanut heti että se on mukanakaan.  No, takapenkillähän se oli, kamerarepussa ja tietysti vääränlainen objektiivi siinä kiinni. Maksimissaan 55 millin telellä ei tässä olisi ihmeitä tehty vaikka olisin saanut otuksesta kuvankin. Tässä kuvassa tele on täysillä. Mutta itse eläimen näin hyvin.  Poikanenhan tuo tosin vielä oli.  Sille tulikin kova kiire heti sen jälkeen kun se näki auton lähestyvän.

Tapaus sattui viikko sitten. Nyt olen jo päässyt pahimman itsesyytöksen tulvan yli. Mutta kyllähän tuo harmittaa ja harmittaa edelleen!

Tuonne metsään se häipyi. Kuva on otettu muutamia sekunteja sen häipymisen jälkeen kun sain kameran käteeni. Itse en sitä tuossa kuvassa enää näe missään.8 kommenttia:

 1. Kyllä varmasti harmittaa, kun et kerkiä kuvaa ottamaan, kun vielä tosi harvinainen kohde tulee vastaan. Itsellä kävi kerran kun ajelin, meilläpäin tosi harvinainen näky, oli mäyrä. Pysähtyi vielä kattomaan minua. Ja eipä tietenkään kameraa ollu matkassa. Arvaa harmittiko :)

  VastaaPoista
 2. Mitä opimme, pitäisi aina olla pokkari taskussa :)
  Arvaan, että sua harmittaa, sillä tokko toista kertaa karhun tapaat (vai oletko aiemmin nähnyt?)
  Tilanne kuulosti kutkuttavalt, jopa hirven näkeminen lähietäisyydeltä hätkähdyttää, saati sitten karhun. Ei sitä osaa tajuta.

  VastaaPoista
 3. Radion varotuksista päätellen karhuja tuntuu olevan nyt enemmänkin liikkeellä... Harmi, ettet saanut kuvaa, mutta etköhän ole seuraavalla kerralla valmiimpi! Niin, halutako nähdä karhun uudelle vai ei? Siinäpä vasta kysymys...

  VastaaPoista
 4. Karhut tuntuvat nyt liikkuvan vähän siellä sun täällä. Harmi kun et ehtinyt saada kuvaan.. Mutta kaunis on alkukesän vihreys kuvassa.

  VastaaPoista
 5. Jos se oli poikanen niin emokin saattaa olla silloin lähellä ja se on aina varottava paikka!
  Toivottavasti kohtaatte vielä ja turvallisesti!

  VastaaPoista
 6. Tänään juuri uutisoitiin, että varsinkin Sata-Kunnassa on paljon karhuja ja urokset ovat kiimansa vuoksi paljon liikkeellä. Pidä kamera karhuvalmiina! Kyllä sinä sen kuvan vielä otat. Maisema oli hieno karhuttakin.

  VastaaPoista
 7. Ymmärrän, että harmittaa. Ehkäpä tulee toinen tilaisuus, sillä karhuja on ollut liikkeellä.Itsekin toivon, että osuisin turvallisesti kuvaushollille karhun kanssa.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommenteista, Kirsti, Orvokki, Pasi, Minttuli, Vikki, Nummentonkija ja aimarii. Viime päivien uutisista päätellen karhuja on nyt joka puolella. Sievissä omakotitalon pihassa, Vaasassa kaupunkialueella. Uskomatonta. Toivon ettemme kuitenkaan enää tämän otuksen kanssa kohtaa muuta kuin eläintarhassa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!