keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Kevään loistoa

Värikästähän sitä saa keväällä olla:) Tässä tosin käsittely on vielä ollut kovin maltillissta; Vähän väriä veden pintaan ja hieman tyylitelty tuota jäätä. Samoin otettu tuota heijastusta veden pinnassa paremmin esille. Alkuperäinen kuva oli huonon sään vuoksi kovin ankea. Tämä käsittely pelasti sen. Olen aina jostain syystä pitänyt tuosta kivestä, jonka päällä monesti näkee lintujakin:)


15 kommenttia:

 1. Komeat ja kesäiset värit. Poikkesin käymään kun ei täältä oikein osaa pysyä poissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vaan jatkossakin! Mukava kuulla sinusta.

   Poista
 2. Joo.. nonki nuo värit keväällä kovasti hillityt.
  Sopivasti erottuvat värikuviksi.
  Muuten tuo pokkari on mainio kuvausväline - sillä saa jopa valokuvia.
  Itelläni son aina taskussa - noh.. pyjaman taskuun en sitä sentään ota...
  Niin - kuvasi on mainio kaikin puolin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pokkari on hyvä kuvausväline yleiskuvaukseen, eihän sitä ole mitään järkeä kulkeakaan koko ajan iso kamerareppu selässä:)

   Poista
 3. Keväällä heti jään sulamisiin tulee luonnostaankin väriä kun sininen taivas heijastelee. Et ole tainnut kovin paljon leikkiä eli lisätä värejä.
  Hieno toi kiven heijastussulamiskohta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kiven heijastumiskohta itse asiassa onkin sitä "värileikkiä", samoin jään sinehtävä väri. On se aika lailla erilainen tuo kuva kuin se alkuperäinen mutta tietty pitäisi olla se verrokkina vierellä:)

   Poista
 4. Kiitos kaikille kommenteista:)

  VastaaPoista
 5. Taiten olet kuvaa käsitellyt. Siitä tuli heleä ja pehmeävärinen kuva.
  Kivesi muistuttaa kovin omaa lapsuusaikaisen uimapaikkani isoa kiveä, jolta hypittiin veteen.
  Pokkari on loistovehje, jollainen on myös minulla usein mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on totta että pientä kameraa tulee otettua helpommin mukaan kuin suurta. Kun lähden noita kirkkoja esimerkiksi kuvaamaan, mukana on monesti repullinen tavaraa. Ei sellaista määrää kuvaustarviketta tee mieli aina mukana raahata:)

   Poista
 6. Kuva on todella kaunissävyinen ja rauhallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllmä minä itsekin jotenkin tuosta pidän:)

   Poista
 7. Kuvankäsittelyä ja kuvankäsittelyä miten sen nyt ottaa. Joku käsittelee sen kuvan järkkärinsä monin erilaisin ohjelmin ja suodattimin, ja toinen tekee saman koneella. Itselläni kaikki kuvat menevät "kuvankäsittelyn" läpi kamerasta tultuaan. Kuvasi on luonnollinen ja kaunis, et ole hakenut siihen etelän lomakohteen sinistä taivasta, etkä muutakaan radikaalia. Sitten puhuisin kuvankäsittelystä.
  Minä kyllä tuppaan kantamaan mukanani yleensä kahta kameraa, kun en tuolla kompaktilla vielä(kään) oikein ehdi lintujen perään. =DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän minullakin kaikki säilytettävät kuvat menee kuvankäsittelyohjelman läpi joko tietokoneen mappiin ö tai sitten valokuvatiedostoihin ja osa tänne blogiinkin. Tässä tuo käsitely oli vielä maltillista, mutta kyllä tuolla kokoelmissa on niitäkin kuvia, jota on "käsitelty" vähän rankemmalla kädellä. Laittelen jossain vaiheessa esimerkkiä tänne blogiinkin:)

   Itse kyllä olen taipuvainen ajattelemaan, että kuvankäsittelyä on periaatteessa kaikki, mikä tavalla tai toisella muuttaa kuvan erinäköiseksi kuin mitä se alunperin oli. Jossain tapauksissa se voi olla rankkaakin, jossain taas hyvinkin kevyttä.

   Olen myös sitä mieltä, että täysin käsittelemätön kuva on monesti aika mitäänsanomattoman näköinen. Joskus tietysti voi onnistuakin niin täydellisesti ettei minkäänlaista loppukäsittelyä tarvita. Itselleni se on harvinaista, enkä näe siinä mitään erityistä tavoiteltavaa. Kuvankäsittelyohjelmathan on sitä varten olemassa että saisimme aikaan kauniita kuvia esim. tänne bloggeriin:)

   Poista
 8. Pitäisköhän selainen pokkari hankkia vai onkos siinä se vaara ettei jaksa sen jälkeen enää reppua kantaakkaan:D
  Tykkään kovasti alimman kuvan sävyistä!
  Kuvasin muuten tänään lentokoneen nousua. Päivä oli pilvinen, enkä ollut tyytyväinen yhteenkään kuvaan. Täytyy mennä joku aurinkoinen päivä tuonne kiitoradan päähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvällä pokkarilla kyllä pääsee pitkälle, mutta ei sillä silti järkkäriä koskaan täysin korvata:) Yleiskuvauksessa kyllä sillä pärjää pitkälle.

   Itselläni potkurikoneissa toimii hyvin 1/160 valotusaika. Jos haluat täyden potkurikehän 1/100 voisi olla käypä Suihkukoneissa aukko F8 toimii yleisesti hyvin. Onnea kuvauksiin!

   Poista

Kiitos kommentistasi!