keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Isompi lintu taivaalla

Korkealla menee. Tällaisia kuvia sanotaan jättövanakuviksi. Ilmailukuvaajille tämä on ihan oma taiteenlajinsa. No, tässä nyt ei vielä voi taiteesta puhua, 300-millisellä Tamronilla tämä on otettu ja reiluhko Croppaus vielä siihen päälle.


Niin, siitä taiteesta. Kunnon konetietäjät pystyvät monesti sanomaan kymmenessä kilometrissä kiitävästä koneesta, mikä kone on kyseessä. Vaikka itse en olekaan asiaan niin hyvin perehtynyt, tämän koneen satun tietämään. Lentoyhtiö on mitä suurimmalla todennäköisyydellä Englantilainen Virgin Atlantic. Punaiset moottorit ja peräsin paljastavat. Ja koska moottoreita on neljä ja etusiivet maltillisen kokoiset, eikä runkokaan näytä olevan poikkeuksellisen pullea (ei siis A380 tai B747) kone on Airbus A340. Siis Tällainen ilmalinjuri lähempää katsottuna. Komea?

Ei, kaikki koneet eivät ole näin nopeasti ratkaistavissa. Kuten sanottu, nämä ovat eräänlaisia ilmailuharrastajien kuva-arvoituksia. 

Jaa että mistäkö näitä tietää? Katsohan tämän linkin taakse, niin tiedät itsekin. Tämän koneen olen tosin bongannut jo aikaisemmin, joten ei tarvinnut heti lähteä tietokoneen ruudun ääreen tarkistamaan:)


10 kommenttia:

 1. Hienosti sinä nuo koneet saat kuvattua. Minä kuvittelin tänään saavani kokeilla lentokoneen kuvaamista, mutta en nähnyt minkäänlaista peltilintua, ainoastaan mielettämän metelin kuulin. Kirkas taivas, mutta suunta kait väärä :) Ei kai täällä taas ole joku hornet harjoitus???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon mahdollista että ovat Hornetteja jos konetta ei näy ja hirveä meteli vain kuuluu:) Alan guru opetti että tällaisessa kuvauksessa aukko 8 on hyvä. Mutta näiden kuvaaminenhan on lastenleikkiä jos lintukuvaukseen vertaa:) Kiitos kommentista!

   Poista
 2. Nyt taäytyy sanoa ihan HITSI, olipa hieno juttu tuo Flightradar-sivut, just äsken katsoin ja näin että AZA 785 lentää Enon kohdalla ja kohtaJoensuun yli ja sieltä se tuli ja sain kuvattua mut tosi kaukaa :)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan! Se on oikeasti mielenkiintoinen sivusto ja päivittyy koko ajan reaaliajassa!

   Poista
 3. Otti hiukan mahanpohjasta, kun kuvaa kattelin, kun pitäs pian mennä koneeseen ja pelkäään niin julmetusti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sitten lentää hitaasti ja matalalla :DD Ei,oikeasti ei se niin pelottavaa ole kuin miltä se näyttää :)) Hyvää matkaa ja kiitos kommentista!

   Poista
 4. Hieno kuva, savukin näkyy selvemmin kuin mitä silmillä katsois (tiedän tiedän, ei se ole mitään savua :)! Ja kuinka viisas oletkaan noiden koneiden tietämyksessä :)
  Menen ajan kanssa katsomaan tuota linkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun menet katsomaan tuota linkkiä, huomaat tuota pikaa, ettei sitä viisautta loppujen lopuksi niin paljon tarvitakaan:) Kannattaa todella katsoa. Tämä on ollut minulla harrastus jo pikkupojasta asti, kyllä niitä oppii tunnistamaan paljon helpommin kuin lintuja. Näitä kun on silti huomattavan paljon vähemmän erilaisia:) Kiitos kommentista.

   Poista
 5. Hieno harrastus varmaan. Mulle on kaksi kone tyyppia potkuri ja suihkari.

  VastaaPoista
 6. Ne on valokuvaajallekin ne tärkeät kaksi tyyppiä, eli käytetäänkö aukko- vai valotusaika-asetusta :)) Kiitos kommentista.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!