maanantai 5. marraskuuta 2012

Taivaan lintuja

Eräänä viime kesän helteisenä lomapäivänä innostuin kuvaamaan aurinkotuolissa istuskellessani ajankuluksi taivaalla ohi kiitäviä lentokoneita. Niitä tulikin aika paljon. Tässä muutamia:)

Kaunis helteinen päivä, just just:) No vähän käsitelyä pienen dramatiikan saamiseksi muuten yksitoikkoiselle taivaalle. Mikäs siinä menee? En tiedä. Tosi ilmailuharrastaja tietäisi varmasti. Olkoon mikä on. Seuraava!

Tämä kuva-arvoitus onkin jo helpompi. Potkuriräpistin siinä menee. ATR se on mutta onko pätkä vai pitkä (42 vai 72). Olisiko kuitenkin pitkä... Lentoyhtiö ilmeisesti Finncom Airlines, vai olikos se jo tuolloin Flybe. Fuusiota fuusion päälle..

Tämä on Embraerin 190. Taitaa olla Finnairin kone siinä matkalla Helsinkiin.

Punanokka! Eli Norwegianin B737. Norjalainen halpalentoyhtiö. Ei aavistustakaan mistä tulee ja minne menee...

Tämä taas hivenen vaikeampi. Kone, Airbus A340, on kyllä tunnistettavissa mutta lentoyhtiö hivenen vaikeampi. Kyseessä on melko varmasti Brittiläinen Virgin Atlantic. Mistäkö tietää? No noista punaisista kannuista siivissä ja koneen rungon perässä olevasta tummansinisestä raidasta :)

Lisätäänpä vielä yksi. No, siinähän menee Air Balticin kone. Sen tuntee tuosta vihreästä peräsimestä. Ja noista moottoreistakin. Kyseessä on Latvialaisen lentoyhtiön Fokker Friendship -potkuriturbiinikone. Näitä laskeutuu Tampere-Pirkkalan lentokentällekin. Tässä ehkä matkalla Ouluun.

Nämä kaikki koneet lensivät normaalissa 9 - 11 km:n lentokorkeudessa. Näitä kuvia en ottanut järkkärillä vaan Canonin superzoom -kameralla. Siinä kun putkea riitti yli 800 milliin. Ja ilman jalustaa. Suurin osa laukaisuista oli luonnollisesti tärähtäneitä (samaa voi varmaan sanoa kuvaajasta joka ilman jalustaa tällaista yrittää kuvata) :))


Taivaalla lentää koneita paljon. Matkustajalentoliikennettä voi seurata netistä kätevällä flightradarilla osoitteessa http://www.flightradar24.com/

Jos ei ole vielä tuttu niin käy katsomassa ja hämmästy.8 kommenttia:

 1. Hämeenlinnan yllä tuo lentoliikenne on varsin vähäistä, jos jotain pärinää joskus kuuluu, niin kyllä sen noteeraa. Yleensä vaan viillettää noita luonnonluomia höyhenellisiä!

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Tampereen seudulla menee paljon ulkomaanliikennettä yli. Kirkkaana päivänä voi olla kuusikin konetta samaan aikaan viivoja piirtelemässä. Mutta näyttipä noita menevän pohjoisemmassakin:) Kiitos kommentista!

  VastaaPoista
 3. Voi niitä aikoja, muistan Härmälän lentokentän. Poikien kanssa mentiin katsomaan kun Convair CV 440 Metropolitan männät röpeltäen laskeutui kerran päivässä. Ei noista nykyisistä malleista ota selvää.

  VastaaPoista
 4. Täytyypä käydä jossain vaiheessa kuvaamassa tuota Härmälän kenttä, sitä mitä siitä on jäljellä. Totta, Konvaarin kyllä varmasti tunnisti, jos ei muuten niin äänestä. Yhden kerran olen sen taivaalla lentonäytöksessä nähnyt. Kiitos kommentista ja tervetuloa blogiini!

  VastaaPoista
 5. Aika hurjalta tuo ilmaliikenne näyttääkin. Ylihuomenna sitä itse on tuolla yläilma-ruuhkassa.

  VastaaPoista
 6. Kyllä ne silti omat lentoväylänsä hyvin löytävät:) Hyvää matkaa ja kiitokset kommentista.

  VastaaPoista
 7. Hienoja kuvia olet saanut ilman jalustaakin. Ja mahtavaa tuo koneiden tuntemus!

  VastaaPoista
 8. Kyllä sitä jonkun koneen kohdalla sai miettiä ja yrittää ottaa selvää tosissaan:) Kiitos kommentista!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!