perjantai 9. marraskuuta 2012

Ilmojen valtiaat

Kun kerran noita muitakin ilmavoimien koneita olen käynyt tässä läpi, niin täytyyhän sitä nyt muutama Hornetin kuvakin pistää:)

F-18 Hornet on ilmavoimiemme käyttämä hävittäjätyyppi nykyisin ja onhan tuo ymmärtääkseni ihan eturivin hävittäjä jopa maailmanlaajuisesti katsottuna. Ilmavoimillamme on näitä koneita 62, joista 7 on kaksipaikkaista mallia.

Tämän yleisemmän kaksipaikkaisen mallin pituus on 17,7 metriä, siipien kärkiväli 11,43 metriä ja korkeus 4,67 metriä. Isokokoinen kone.

Paino täysin tyhjänä on 10 680 kg ja täysin lastattuna suurimmillaan 23 541 kg !

Eipä ole kumma että moottorit ovat niin tehokkaat.

Konetyyppi lensi ensi kerran jo 1978. Meille ensimmäiset Hornetit tulivat loppuvuodesta 1995. Näiden edeltäjinä olivat Saab Draken ja Mig -hävittäjät. Näistä enemmän kategorian kohdasta "ilmailumuseo."

Vielä toistaiseksi näitä voi kuvailla Tampere-Pirkkalan lentokentällä, mutta lähivuosina nämä koneet muuttavat muualle. Pirkkalan kentälle tulee vastavuoroisesti enemmän sotilasrahtikoneita tulevaisuudessa. Monet ilmailuharrastajat eivät ole muutoksesta kovin hyvillään, mutta ainakin melutaso kentällä ja sen läheisyydessä laskee huomattavasti. Matkustajakoneet ja muu rahtiliikenne on kuin hyttysen ininää näiden tehopakkausten rinnalla.

2 kommenttia:

  1. Hienoja Hornet-konekuvia, bonuspisteet noista kakkoskuvan hienoista tiivistymävanoista. Täytyypä itsekin sunnata Kuopion kentälle seuraavan isomman sotaharjoituksen aikaan.

    VastaaPoista
  2. Näitä on mukava kuvata, mutta korvat on joskus kovilla. Kiitos kommentista!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!