tiistai 21. marraskuuta 2017

Harmaan päivän Hornetit ja Hawkit

Muutamia päiviä sitten tuli käytyä Länsi-Tampereella ja samalla päätin pyörähtää myös Tampere-Pirkkalassa, kun reitin varrelle mukavasti osui. Kovin oli harmaa päivä ja otokset sen mukaisia. :) Mutta näin tällä kertaa, kyllä tämä tästä vielä värikkäämäksi muuttuu viimeistään ensi kesän koitteessa. Toisaalta harmaa sävy sopii näihin sotilaskoneisiin ihan hyvin.

Hornet! Jossain vaiheessa koko Hornet-laivasto siirtyi meidän ilmailuharrastajien suureksi suruksi Tikkakoskelle. Myöhemmin kävi ilmi, ettei Tikkakoskelta lennetä edes Hornetilla Suomenlahdelle tarpeeksi nopeasti jos tarve vaatii (näin olen ainakin kuullut). Pirkkalassa siis on ilmeisesti nyt jatkuvasti taas Hornet-miehitys paikalla.

Heti perässä turvallisen välimatkan päässä saapui platalle toinen HN.

Meteli on näissä uskomaton jopa laskussa noususta puhumattakaan. Mutta on siinä sitten sitä suorituskykyäkin!

Casa-kuljetuskone! Enpäs olekaan tainut nähdä puoleen vuoteen. Harmaa kone harmaata taustaaa vasten. Tuohan näyttää melkein tyylikkäältä. :))

Seuraavaksi minulla löikin hetki tyhjää, että mikäs sirkuskone se tämä on. Hawk-koulutuskonehan se on, mutta väritys... Tarkistettuani asian ilmeni, että kyseessä on yksi maamme ilmavoimien Sveitsistä ostamista käytetyistä Hawk-koneista, jotka on jätetty entisen omistajan väreihin. Kaikkiaan 18 konetta. No hyvä, hyvä. Piristävät muuten nykyisin niin harmaata sotilaskoneiden rivistöä!

Kuten ehkä arvata saattaa, liikennettä kentällä oli suhteellisen runsaasti. Siinä ohessa saapui vielä pari reittilentoa, mutta jätetään ne toiseen kertaan. Mielestäni kohtuuhyvä saalis puolen tunnin otannaksi harmaudesta huolimatta. Ja Sveitsin Haukka teki reissusta minulle jopa merkittävän!

4 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia ovat. Sää luo kuviin harmonisuutta. :)

  Eihän noiden metelöintiä ole mukava kuunnella jos lähellä lentävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liplatus. Toisaalta kovin pieniääninen sotilaskone olisi aika luonnoton tapaus sekin. :) Lähitienoon asukkaat tosin varmasti eri mieltä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!