torstai 12. marraskuuta 2015

Tuokiokuva kesältä - osa 7

Kuva on lavastettu, mutta  70-80 -luvuilla tämäntyyppinen näky heinäpellolla oli hyvinkin yleinen kuvan koneita myöten.

Joulun (ja toivon mukaan talvenkin) lähestymisestä johtuen kesämuistojen sarja jää tauolle ja palaa ääneen ensi vuoden puolella, kun uusi kesä taas siintää näköpiirissä!14 kommenttia:

 1. Eipä juuri näitä heinätötsejä näy. Viimeksi taisin nähdä Sveitsissä muutaman. (Mikä se nyt onkaan oikea nimi noille kasoille..?)
  Mitä sinä muuten lavastit kuvaan...?

  VastaaPoista
 2. Siis minä en lavastanut, vaan museo, eli kyseessä ei ole oikea tilanne. Eikä se hevillä olisikaan, sillä korjuumenetelmä on niin antiikkinen, että eipä ihme, jos et ole tällaisia nykypäivänä nähnyt. Jos näitä heinäseipäitä sattuisi näkemään meillä täällä suomessa vielä tänä päivänä pellolla, kyseessä on aina ehdoton valokuvan paikka. Kiitos Orvokki.

  VastaaPoista
 3. Täällä yksi nostalgikko, joka rakastaa kaikkea vanhaa ja kaunista - ja epäkäytännöllistä ;) Viime kesänä sattui silmään muutama heinäseiväs, mutta enpä tullut ottaneeksi kuvaa, höh. Paaleista ei vaan tule samaa tunnelmaa, vaikka luinkin jonkun lapsen kysyneen, että ovatko ne elefanttien vaahtokarkkeja :D
  Uusi lukija ilmoittautuu! Kauniita kuvia sulla, kiva kun löysin blogisi. Meni heti lukulistalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi, Nunu. Kyllä täältä blogista löytyy varmaan myös tuota vanhaa ja kaunista - epäkäytännöllistäkin, kuten nyt tässäkin tapauksessa. :)) joo totta, eipä ne nuo paalit ihan niin tunnelmallisia kuvattavia ole, vaikka kyllä minä olen niitäkin tänne blogiinkin kuvannut. :)

   Poista
 4. Kyllä pelto, jossa on heinä seivästetty, näyttää paremmalta, kuin ne valkoiset pallukat. Lapsena olen ollut heinätöissä. Viime kesänä näin kyllä heinäseipäitä täällä Koillismaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Kun vain löytyisi se seivästäjä näin nykypäivänä. :) Raskasta se on heinätyö ollut. Kiitos Aimarii.

   Poista
 5. En muista, milloin viimeksi olisin nähnyt heiniä seipäillä... Lapsena olin itsekin heinäpellolla ja keikuin traktorin vetämän heinäkuorman päällä latoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvoin niitä nykyisin näkee ja silloinkin enemmän nostalgiamielessä tehty. Eihän kukaan enää suurempaa heinämäärää näin jaksa kuivattaa. Niin se työ muuttuu ajansaatossa. Kiitos Saraheinä.

   Poista
 6. ja er is nog volop werk te doen.

  VastaaPoista
 7. Näinkö ihan omin kätösin tuon traktorin ajoit kuvattavaksi ? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rehellisesti sanottuna se kyllä olisi käynyt nopeastikin, mutta veikkaan, että olisin saanut museolta selkään tai ainakin elinikäisen porttikiellon. :)) Mutta eipä tarvinnut riskeerata, kun oli hoidettu valmiiksi. Mutta toisaalta, feikki sikäli, ettei ole aito heinänkorjuutilanne kyseessä. Kiitos Harry.

   Poista
 8. Jos kärryt on sinne kokoamista varten ajettu, niin liian aikaista on noin tuoreita heiniä latoon viedä. Vasta näyttävät seipäille nostetuilta. Lapotetuilta, sanottiin meillä päin ja täällä "kasat" olivat lappoita. Joka suunnalla Suomea niillä oli oma nimi. Olen minä niitä muutaman sata, tai tuhattakin tehnyt, ei tullut lasketuksi! Kivaa se oli silloin, kun työ sujui ja ilma suosi. Latoon koonti sitten olikin raskaampaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, liian aikaisin latoon. Mutta kuten sanoin, tilanne ei ole todellinen, vaan museon pihasta kuvattu. :) Kiitos Nummentonkija.

   Poista

Kiitos kommentistasi!