tiistai 10. marraskuuta 2015

Syksy kauneimmillaan?

Pistän tässä esille pari synkeän päivän syyskuvaa hieman värisuodattimien läpi vedettynä. :) Ne tuokoot osaltaan edes hieman väriä tähän muuten niin värittömään vuodenaikaan. Tulisipa jo hieman lunta, muuten tätä synkkyyttä jatkuu vaikka vuoden loppuun asti... Kovia pakkasia sen sijaan en toivo.10 kommenttia:

 1. Onkos siellä Tampereen seuduilla ollut sateisempaa, kun sinä synkkyydestä kirjoitat? Täällä Salon kulmilla on kaunis syksy, melkein kesäinen. Vihreitä peltoja ja metsää, vähän sadepäiviä ja aurinkokin paistellut tavallista marraskuuta useammin. Lunta minäkin jo toivottelen tulevaksi. Sitten jäisi pimeä aika tosi lyhyeksi. Mutta ei lumi pysy, jos ei pakkasta kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nummentonkija. Kyllä nämä yllä olevat kuvat ovat aika hyvä kuvaus viime viikkojen säästä. Nytkin sataa vettä ja eilen ja toissa päivänä ja sitä edellisenä ja sitä... No, näillä mennään, ainakin täällä nyt.

   Poista
 2. Pikkupakanen ja ohut lumipeite olisisvat oikein tervetulleita!

  VastaaPoista
 3. Jos nyt pari päivää satelee ja tihuuttaa, niin heti "valitetaan. Tämähän kuuluu marraskuulle... :)
  Syksyhän oli kaunis ja kuiva, tosin ei yhtä värikäs kuin esim. viime vuonna, mutta yhtä kaikki kaunista. On nurmikotkin vielä vihreitä, taitaa olla läpi talven, jollei sitä pahuksen lunta tule.. Pimeät illatkin on aika mukavia.
  Mutta ehkä maaseudulla on tosi pimeetä kun niitä katuvaloja on harvassa ja pellot on ikävän harmaita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja mielipiteestä Orvokki. Tokihan syksyyn kuuluu ankeus, sade ja loska, ihan samoin kuin talveen kuuluu lumi ja pakkaset. Ongelmana onkin se, että nykyisin tuo syksyn ankeus tuntuu jatkuvan tammikuun loppuun saakka, jopa joulua saa viettää vesisateessa. Itse ottaisin mielihyvin vastaan jo lunta ja pakkastakin. Mutta joku tykkää, joku ei. No, ainakin lämmitys tulee halvaksi eikä ole lumitöitä. Eikä toisaalta juuri mitään kaunistakaan tuolla luonnon puolella.

   Täällä sade vaan jatkuu. Ja nimenomaan vesi. :)

   Poista
 4. Harmaastakin päivästä saa kauniin kuvan, pienellä meikkauksella. Nyt saisi pieni lumipeite ihmeitä aikaan.

  Mukavaa marraskuun jatkoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa. Sitä lumipeitettä tässä odotellaan, toivottavasti ei turhaan. :) Meikkaukseen saa nyt turvautua kuvankäsittelyssä, kun ei väreä oikein muuten ole havaittavissa. :)

   Poista
 5. Näihin kuviin tuo "meikkailu" sopii hienosti. Onnistunutta jälkeä, mitä ohjelmaa käytit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pasi. Nämä on itse asiassa alusta loppuun tehty aivan tuolla uudella Alcatel -älypuhelimellani. Ohjelma oli Photo Editor. Google-play -kaupasta androidille löytyy. kokeile.

   Poista

Kiitos kommentistasi!