torstai 21. elokuuta 2014

Maatalous vanhaan aikaan -arvauskilpailu torstaisin, osa 3

Nelipyöräiset hevosrattaathan siinä edellisen viikon kuvassa näkyivät. Koska tuo "hevosrattaat" on aika laaja ilmaisu, näille on kyllä täsmällisempikin nimitys; Tarkalleen niitä sanotaan trilloiksi (tai rilloiksi), eli Amen ja Minttulin komentit osuivat oikeaan :)

Nelipyöräiset trillat tunnettiin arvokkaana menopelinä, eikä niitä kaikista maalaistaloista löytynytkään. Ne olivat oman aikansa "edustusauto" johon läheskään kaikilla ei ollut varaa.

Sitten katsotaan tällaista. Mikä se on ja mihin sitä on käytetty? Kamman piikit siinä on, jopa pyörätkin, mutta silti se ei liene tarkoitettu jonkin suuren eläimen kampaamiseen. :)


11 kommenttia:

 1. Meiläpäin sanotaan tätä haravakoneeksi :)

  VastaaPoista
 2. Pintamöyhennetään maata rikkaruohoista :) eli pikkuikeet.
  Äkkiä se viikko vierähtikin.

  VastaaPoista
 3. Hih, kyllä sillä heinää on haravoitu. Eli hevosvetoinen haravakone!

  VastaaPoista
 4. Hei, tämähän on sellainen harava!!

  VastaaPoista
 5. Olikos tuon nimi harvakone? Joka tapauksessa sillä on haravoitu niitetty heinä kasoiksi, joista se on sitten ollut helppo laittaa seipäälle. Isä veti jotain tuon näköistä pienen punaisen traktorinsa perässä 60-luvulla. Kammesta vetämällä harava nousee ja kasa jää paikalleen.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista! Katsotaan vielä, tulee vastuksia/veikkauksia vielä lisää:)

  VastaaPoista
 7. geweldig deze nostalgische werktuigen.

  VastaaPoista
 8. Olisin vastannut kutakuinkin samalla tavalla kuin Saraheinä. Muistan tuon kammen, heinä jäi laitteen levyiseksi kasaksi.
  Mutta se jonka olen nähnyt oli muistaakseni kokonaan metallia.

  VastaaPoista
 9. On sitä tolla "valtaistuimella" tullut istuttua , se oli heinäpellolla kivointa hommaa! Kun hevoset vaihtuivat traktoreihin, katkaistiin aisat ja liitettiin se traktorin perään. Kahdesta hevosharavasta sai tehtyä jo leveämmän koneen. Ostettiin niitä vielä uusiakin traktoriharavoita.

  VastaaPoista
 10. Tää on helppo! Isäntä työntää aisoista ja emäntä istuu penkillä ja nostaa noilla piikeillä porkkanoita seipäälle. Vai olisko sittekin hevosvetoinen haravakone.

  VastaaPoista
 11. Kiitos, kiitos kommenteista ja arvauksista! Kyllä näistä varmaan jo joku kohdalle osui:) Julistetaan se lopullinen vastaus ensi viikon torstaina!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!