tiistai 26. elokuuta 2014

Läppärinheiton EM-kilpailut

Aivan ensimmäiseksi haluan sanoa, että kyseessä ei ole trollausyritys, eikä mikään Päivän kevennys. Kyseinen kilpailu on todella olemassa ja kesälomalla sain olla sitä katsomassa ja todistamassa oikein kameran kanssa.

Saamieni tietojen mukaan kilpailun järjestäjä järjestää paikalle kilpailussa käytettävät läppärit, joten blogin lukijoiden ei kannata vielä tässä vaiheessa innostua ajatuksesta heittää omaa hidasta blogiläppäriänsä oikein kunnolla yleisön edessä.

Kilpailijoissa oli kiekonheittäjiä, painijoita, kuulantyöntäjiä... ja myös maallikoita. Tässä nyt lyhyt kuvareportaasi.

Tästä lähtee läppäri lentoon! Heittotyylin sai kilpailija vapaasti valita, samoin heitettävän läppärin!

Komeasti lentää! Epäilemättä tällainen urheilumuoto tuottaa heittäjälle (ja varmasti monelle katsojallekin) suurta mielihyvää. Meitä läppäriin hermonsa menettäneitä kun on varmasti paljon! =D

Pehmeä laskeutuminen! Ihmeen hyvin tuo läppäri kovempaakin kyytiä kestää. Itse tiedän henkilön, jolta putosi kerran melkein uusi läppäri kaupungilla kainalosta asfaltille ja sekin selvisi hajoamatta. Vähän kuulema vain taittui =D.

Tapahtumaa tallennettiin myös ihan ammattimaisella tasolla!

Merkkipaaluja. Kukin kilpailija sai heittää kolme heittoa. Niistä valittiin luonnollisesti paras. Taustalla melkoinen kamera ja ennen kaikkea melkoinen mikrofoni tuulisuojineen! Toimitsijallakin katse sinne kameraan päin, hyvä!

...ja sitten se heiton mittaaminen.

Osa läppäreistä näytti kovin pakkausteipillä korjatuilta. Niitä ilmeisesti oli käytetty kilpailuissa aikaisemminkin ja mikäs siinä ihmeellistä? Eihän kilpa-autollakaan kilpailla vain yhtä kertaa!

Heiton jälkeinen läppärin vaihto toimitsijalta toimitsijalle...

Jotkut läppärit oli maalarinteipillä korjattu siihen kuntoon, ettei pikaisesti vilkaisemalla aina tiennyt oliko kyseessä läppäri vai perhepizzalaatikko. Läppäreitä kuitenkin vain ja ainoastaa kisassa heiteltiin, siitä tulin vakuuttuneeksi. Tämä läppäri näyttääkin vielä ihan läppäriltä.:)

Teipeillä lienee kuitenkin pakko jonkin verran sitoa kantta kiinni, muutenhan tuo ehkä aukenisi heitossa.

Hyvin se lentää ja katselijoilla on mukavaa! Minkähän merkkiset läppärit mahtoivat lentää parhaiten? :)

Toimitsija toimittaa heitetyn läppärin takaisin kilpailijalle. Uusi heitto!

Hieno lähtö!

...ja hienoa lentoa!

Upean kisan päätteeksi seurasi parhaimpien tulosten julkistaminen ja palkintojen jako. Kaikkien sarjojen viime vuoden paras tulos, 31,70 metriä, ylittyi tänä vuonna reippaasti, muistaakseni voittotulos oli peräti 36,70! Tämä saavutettiin miesten sarjassa. Sarjoja ei kuitenkaan yhdistetty, vaan joka sarjassa (miehet, naiset, lapset, joukkueet) oli omat voittajansa. Muuten kameran takaa en itse kilpailua pystynyt juurikaan seuraamaan.

Palkinnot? Uusi läppäri valmiiksi paikattuna ensi vuoden kisaa varten! No ei tietenkään! Jostain kunnon taulutietokoneesta puhuivat...

Kiinnostuitko? Tuolta lisätietoa, käyhän lukemassa: www.lapparinheitto.fi. Tosin tämän vuoden tuloksia ei tämän jutun kirjoittamisen aikaan (kesäkuu 2014) vielä siellä ollut, eikä ensi vuoden tapahtumastakaan vielä sanaakaan, mutta todennäköisesti "perinne" jatkuu, ainakin väki- ja osallistujamäärän perusteella!


16 kommenttia:

 1. Pari läppärin romua löytyisi nurkista, joten välineissä löytyy. Pitäisikö alkaa treenaamaan? Enpä tiennyt tällaisesta kisasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli aivan mahtava tapahtuma. Ja tosiaan, varmasti kilpailijatkin tuntevat siinä läppäreitä heitellessä äärimmäistä mielihyvää :)) Kannattaa osallistua! Kiitos Tillariina.

   Poista
 2. Ei hyvänen aika, mahtava laji. Tuonne on pakko osallistua ensi kesänä, jos tuo hidas wintoosa (työkone) ei älyä vaihtua uudempaan/Mäkkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on mahtava urheilulaji! :) Ja tosiaan, mitä hitaampi läppäri, sitä paremmin se varmasti lentää jo harjoitusvaiheessa. Sääli ettei kisassa saanut käyttää omia läppäreitään =D. Kiitos Pasi.

   Poista
 3. heel mooi gedaan vooral de vliegende tegels om die mooi in beeld te krijgen dat valt echt niet mee.

  VastaaPoista
 4. Minulla kyllä läppäri joutaisi kyseiseen kisaan pelivälineeksi, vaikka melko uusi onkin. En todella ymmärrä sitä aina, miksi se onkin niin hidas. Hauska kisa kaiken kaikkiaan. Tuonno voisi olla terapeuttista osallistua =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Läppäri voisi hyvinkin saada uutta potkua tuollaisesta kisasta:)) Kiitos Katinka.

   Poista
 5. Enpä ole ennen kuullut enkä nähnyt tällaisesta kisailusta
  Hyvähän on jos jotain käyttöä on romu laatikkoon joutumisen jälkeen läppärillekkin.

  Onkohan missään kameran heitto kisailua...,-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on hyvä ja hyödyllinen kisailu kaikin puolin ;)) Ja läppäreillekin samalla "uusiokäyttöä" Kiitos Liplatus kommentista, kameranheitttokilpailusta en muista kuulleeni. :)

   Poista
 6. Hyvä, ettei käyttämättömät läppärit heti joudu romuttamoon...:))
  Eiks semmoinenkin ole kuin kännykän heittokisa ? Kännyköitä kyllä löytyisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä joskus nähnyt sellaisia uusiakin läppäreitä, että olisivat tähän kilpailuun hyvin potentiaalista ainesta :)) Noissa kännyköissä sen sijaan on se "etu" että tuppaavat lentelemään ihan ilman kilpailujakin =D. Ja nykyiset älypuhelimet monesti kehnolla menestyksellä. Vanhathan kestivät vaikka vasaralla hakkaamista. Kiitos Sirpa. :)

   Poista
 7. Tätä kisaa ei voida käydä kuin Suomessa, kaikenlaisten hömppäkilpailujen luvatussa maassa :)
  Mutta on kivaa kun kaikilla on hauskaa, eikö?
  Ja sinä sait hienon ja tosi selventävän reporttaasin kilpailun kulusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin sanoa, että hauskaa oli:) Ja osallistujamäärä on vuosien varrella kuulema vain kasvanut. Harvaan esineeseen kun liittyy niin paljon antipatioita kuin juuri läppäriin. Jos tuossa kisassa heiteltäisiin vaikka kananmunia, ei ketään kiinnostaisi? Ainut mikä ei ollut mukavaa oli se, että kilpailu käytiin reilusti yli 30 asteen helteessä. Kiitos kommentista Orvokki.

   Poista
 8. On näitä tapahtumia :)
  Ihan tosissaan tässä näytetään olevan, hieno reportaasi!
  Pitäiskö siun laittaa tähän vielä varoitus : Alä tee tätä kotona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, harvassa kilpailussa ovat kilpailijat niin tosissaan kuin tässä. :)) Kuten sanottu, meillä monilla kun läppäriin liittyy niin monenlaista antipatiaa. Sitä on mukava paiskoa:) Kiitos kommentista Vikki.

   Poista

Kiitos kommentistasi!