lauantai 15. maaliskuuta 2014

Muroleen kirkko

Blogi toimii edelleen hieman säästöliekillä parempia kuvaussäitä odotellessa. Kirkkokuvia minulla kuitenkin on sen verran runsaasti varastossa, ettei viikon kirkko -sarjan päättymisestä ole pelkoa.

Kolmisen vuotta sitten sain vinkin käydä Ruovedellä katsomassa Muroleen kirkkoa. Tämä olikin kirkko, josta en itse asiassa tiennyt mitään. Sellaiseksi se varmasti olisi jäänytkin, koska sijainti on hieman syrjäinen. Kirkko on toinen Ruoveden seurakunnan kirkoista ja sen käyttö on huomattavasti vähäisempää kuin seurakunnan pääkirkon.

Tietoja kirkosta löysin hyvin vähän. Wikipedian tietojen mukaan kylässä sijaitsee rukoushuone. Tuo ”rukoushuone” on kuitenkin ihan oikea kirkko, joka on lisäksi hyvin kaunis ja kauniilla paikalla. Tämä päätytornillinen 1920-luvun kustavilaista klassismia edustava pitkäkirkko on rakennettu vuonna 1933. Pienen kirkon ympärillä on pieni hautausmaa ja vuodelta 1933 peräisin oleva pieni hautakappeli.

Kuva on otettu reilut pari vuotta sitten. Vaikka tunnelmat täällä Pirkanmaalla ovatkin tänä talvena olleet hyvinkin kesäiset, ei täällä ruoho nyt sentään aivan näin kovasti vielä viherrä. :)

Osoite: Muroleentie 740, Murole, Ruovesi

6 kommenttia:

 1. Nätti puukirkko. Tuota pyöreää symbolia ristina alla yritin tutkia mutta ei oikein auennut että, mikä se on. Jonkilainen tähti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitat ilmeisesti tuota tapulin pään oven yläpuolella olevaa. Hyvä kysymys. Ja nuo pilaritkin oven molemmin puolin ovat aika lailla totutusta poikkeava yksityiskohta. Kiitos kommentista Harry.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tämä oli hieno kuvauskohde. Sisälle vaan en päässyt. Kiitos kommentista Orvokki.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tästä voisi tosiaan sanoa että söpö. :)) Kiitos kommentista Suvi ja tervetuloa lukijaksi.

   Poista

Kiitos kommentistasi!