lauantai 29. maaliskuuta 2014

Korian kirkko

Kymenlaakson maakunnasta en ole kirkkoja kovin paljon kuvannut. Viime kesän kuvausretken yhteydessä haaviin kuitenkin tarttui jotakin, vaikka säät kuvaukselle eivät ihan optimaalliset olleetkaan.

Koriallakin tuli tuolloin käytyä. Tämä omintakeinen Korian kirkko sijaitsee varsinaisesti Kouvolan kaupungin alueella Korian taajamassa, mutta se on varsinaisesti Elimäen seurakunnan käytössä.

Kirkon suunnitteli arkkitehti Yrjö Vaskinen ja se valmistui vuonna 1951. Rakennusmatriaalina on käytetty tiiltä. Kirkon ulkoseinät on tasaiseksi rapattu. Kuvan vasemmassa laidassa näkyy pieni pätkä kirkon yhteyteen vuonna 1976 -valmistuneesta siipirakennuksesta, jossa sijaitsee seurakuntatalo.

Istumapaikkoja pienessä kirkossa on kohtuulliset 400. Alttaritaulu on yllättäen tunnetun taidemaalarin R. W. Ekmanin työ, nimeltään "Vapahtaja Getsemanessa" ja peräisin vuodelta 1871. Taulu on aikaisemmin ollut Elimäen kirkossa ja siirrettiin tänne vuonna 1978.


Osoite: Koulutie 25, Elimäki, Kouvola

10 kommenttia:

 1. Hauskan hassun näköinen kirkko. Tulee koulurakennus mieleen.
  Toi tapuli sitten tekee tästä kirkon oloisen (vaikka sekin on hiukka hassu).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. eipä siinä muuta tarvitsisi kuin torni katota pois ja kello tilalle. :) Koulurakennushan siinä silloin. Kiitos Orvokki.

   Poista
 2. Jos tuota ristiä ei olisi katolla, niin ei kyllä kirkoksi tunnistaisi. Paremminkin koulusta kävisi. Ihan uteliaisuuttani kysyn mikä on rakennusmateriaalina rapattua tiiltä ? En nimittäin ole semmoiseen vielä törmännyt:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, mitä ristiin tulee. Joo, noin se monen rakennuksen tiedoissa lukee monissakin lähteissä, rapattua tiiltä. No, tasaisesti on ainakin rapattu. Ulkoseinä on kuin levyä. :) Kiitos Harry.

   Poista
 3. Sinulla on komeita kirkkokuvia! Mie kun otan niitä niin miun putkilla ei tule suoria kulmia vaan jäävät jotenkin vinksalleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on yleinen ongelma näissä, kun pitäisi saada paljon rakennusta kuvaan. Tulee helposti sitten sitä tynnyrivääristymää ym. Onneksi näitä saa kyllä kuvankäsittelyohjelmien perspektiivien korjauksella paljon paranneltua. Joudun sitä käyttämään näissä kuvissa ihan tuon tuostakin. Kokeilepa, muistaakseni käytit Gimp:iä. Siinä tuo säätö löytyy helposti kohdasta Työkalut - Kääntötyökalut - Perspektiivi. Ja ei muuta kuin suoristelemaan vaikka vanhojakin kuvia! Kiitos Tapsu kommentista.

   Poista
 4. Tere JPK - mukavaa että vierailit kommentyin kanssa....
  Kirkkokuvia tulee kuvattua kokolailla vähän.
  Taitaa olla se korkeitten tapuleiden perspektiivin oikaisu...?
  Ei se vaikeaa ole - kuin polkupyörällä ajo....
  Mutta kuitenkin...
  Sinulla näkyy olevan 'Kirkkokuvaus' hallinnassa.
  Hyvää jatkoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinullahan oli kovin onnistunut kokonaisuus siellän blogissas. Joo, oikaistahan näitä aina välillä täytyy, tuo vähän haastetta kuvaukseen, tai ehkä paremminkin siihen kuvankäsittelyyn. Kiitos kommentista Eko ja hyviä lumien sulamisia sinne teille päin! Eiköhän sitä taas kohta ala luontokin näyttämään parhaat puolensa.

   Poista
 5. Tästä kirkosta piti kommentoida, mutta unohdin... Kyllä on karun ruma kirkko, mutta sehän ei ole sinun vika. :) Aivan kuin joku laitos tai jopa mielisairaala. En kyllä pitäisi häitä tai ristiäisiä tuolla. No rumatkin kirkot on kuvattava, jos meinaa kaikki Suomen kirkot kuvata, hyvää työtä JPK. :)

  VastaaPoista
 6. Hehe, tuo mielisairaalavertaus oli hyvä. :)) Totta, karuhan se vähän on. Tämä silti oli suhteellisen helposti kuvattavissa. Joskus kun tuppaa olemaan niinkin, että se varsinainen kohde hädin tuskin näkyy ympäröivän tiheän puuston seasta. Joidenkin kirkkojen kohdalla tuo tilanne tosin saattaisi olla eduksikin. Ei mitään vihjailua... =D. Kiitos Pasi kommentista.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!