lauantai 15. helmikuuta 2014

Sulvan kirkko

Kirkkoesittelyssä siirrymme nyt Pohjanmaan rannikolle. Sulva on entinen kunta, joka liitettiin vuoden 1973 alusta Mustasaaren kuntaan, johon se historian saatossa oli aikaisemmin kuulunutkin. Sulvalla on suhteellisen vanha kirkko, se on rakennettu vuosina 1783-1786, joten se on viitisenkymmentä vuotta vanhempi, kuin enemmistö nykyisistä puukirkoistamme.

Tämä kaunis puinen pitkäkirkko on rakennettu kirkonrakentaja J. Elfströmin johdolla. Vihkimisensä yhteydessä se sai nimen Pyhän Kolminaisuuden kirkko. Kirkon vaikuttavin yksittäinen sisätilaelementti on vaikuttavan näköinen, 1600-luvun lopulta peräisin oleva alttaritaulurakennelma. Urut ovat hieman nuoremmat; Kangasalan urkutehtaan vuonna 1983 valmistamissa uruissa on 23 äänikertaa. Kirkkoon mahtuu noin 800 henkilöä.

Sulva sijaitsee alueella, jossa noin 85 prosenttia väestöstä puhuu äidinkielenään ruotsia. Tällä alueella oli poikkeuksellisen mukava käydä kirkkoja kiertelemässä; Toinen toistaan kauniimpia kirkkoja on lähellä toisiaan runsaasti ja maisemakin on hieman erilaista kuin maassamme perinteisesti. Meren jatkuva läheisyys on myös hieno elementti, joka vaikuttaa sikäläiseen ilman alaan raikastaen ja vähän viilentäenkin...

Osoite: Västersolfvägen 12, Sulva





10 kommenttia:

  1. Onpa upea kuva, kauniista kirkosta. Tämä väri sopii tosi hyvin tähän kirkkoon :)

    VastaaPoista
  2. Toi on hieno harrastus kuvata vain kirkkoja, jonkun verran olen itsekkin kuvannut niitä, eräs erikoisin kirkko jonka olen kuvannut on Jaakobinkirkko, helsingin tien varrella, ties kuinka vanha,pieni ja kaunis, laitan blogiini kuvan siitä jos kiinnostaa nähdä se, samalla saa liittyä lukijakseni, eli silloin on helpompi seurata blogiasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 2007 vuodesta näitä kirkkokuvia on tullut oteetua vaihtelevalla tahdilla. Erikoisin kirkko jonka itse olen kuvannut, taitaa olla tämä: http://jpkfoto.blogspot.fi/2013/05/karsamaen-paanukirkon-esittely.html. Harrastus jatkuu. Kiitos Pike kommentista ja tervetuloa blogiini.

      Poista
  3. Tosi kaunis kirkko . Kyllä Suomenruotsalaiset osaavat ..:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!