keskiviikko 10. heinäkuuta 2019

Illanviettoa Helsinki-Vantaalla

Muutama viikko sitten ulkoilutin kameraa Uudellamaalla. Haaviin (kameraan siis) tarttui yhtä ja toista mielenkiintoista. Pakollinen perinne oli myös vierailu Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Katriinantiellä on hyvät maksuttomat kuvauspaikat, joista koneita pääsee itse asiassa bongailemaan jopa paljon lähempää kuin vakiopaikallani Tampere-Pirkkalassa. Minkähän takia muuten nuo lentokentät ovat usein yhdistelmänimiä? No, ehkä ei ihan aina sentään, mutta nyt asiaan ja silmät kiitotielle!

Lufthansan A321-200 lähtökiidossa...

...ja sama kone taivaalla. Rekisterinumero on D-AIQA, jos se jotakin kiinnostaa.

Vielä toinen Lufthansalainen, tosin tämä kone on hieman edellisiä pienempi A321-100. Rekisterinumeroa en saanut tästä talteen.

Embraer ERJ-190 juuri kiitoradalta nousseena.

Toinen Embraer. Rekisteritunnukseltaan OH-LKE.

OH-LXH eli A320-200.

Edellisen kuvan kone hetkeä myöhemmin.

LY-GGC. Tästä melkein tuli UFO, mutta onneksi sain rekkarin talteen. Kyseessä on siis B737-300 eli tämä kone ei ole se Boeingin sarjan lippulaiva, edelleen maailmanlaajuisessa lentokiellossa oleva 737-8 max, joka syöksähteli turhan innokkaasti maahan nousun jälkeen, vaan lähes 30 vuotias veteraani, joka on tainnut olla jostain syystä jo monta vuotta ilman teippauksia. Tosin historiansa mukaan se näyttää olleen vuokrattunakin monelle lentoyhtiölle. Nykyistä omistajaa en saanut pikahaulla selvitetyksi.

Pahus! Juuri kun olin vaihtamassa kuvauspaikkaa, tuli tämä iso A330-300. Sääli. Toisaalta jos tulija olisi ollut Finskin lippulaiva A350-900, olisin haronut hiuksiani harmista.. Se on oikeasti iso ja komea kone!

British Airwaysin A320-232 rekisteriltään G-EUYE nopeasti ilmaantuvan auringon aikaan saamassa ylivalotuksessa.

Edellisen kuvan kone Yritin nopeasti korjailla valotusta.Vieläkin tuota näyttää olevan ihan tarpeeksi.

PH-DWS, eli Embraer ERJ-135. Lentoyhtiö on Jet Netherlands.

 Vielä lopuksi Ukraine Internationalen ERJ-190...

...sekä kuva lentoaseman rakennuksista kaukaa kuvauspaikalta katsottuna. Kiitos katsomisesta!2 kommenttia:

  1. Olisi varmaan jännittävää mennä oikein isolla lentokoneella, me siskon kanssa oltiin juuri sellaisessa pienessä koneessa. Toisaalta on siinäkin oma viehätyksensä varmaan!

    VastaaPoista
  2. Onhan se iso kone ainakin tuulessa vakaampi, pienempi ehkä sitten muuten "kodikkaampi". Finnairillahan on nyt lähes kymmenen noita Airbus A350-900, mutta tietääkseni pitää olla todella tautisen pitkä reissu että sellaisen kyytiin pääsee kun se lentää pelkästään mannertenvälisiä lentoja. Jossain edellisessä postauksessa oli siitäkin kuva. Oli sinisellä Marimekko-pallokuosilla se kone. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!