tiistai 14. heinäkuuta 2015

Atikka maassa ja maan yläpuolella

Kuvaan mielelläni myös lentokoneita, mutta viime aikoina niitä on ajautunut kameran objektiivin eteen hyvin vähän. Tässä hiukan parannusta asiaan. Nyt siis ihan oikeaa "ilmailua", eikä mitään pilailua, kuten tuossa eräässä edesmenneessä nimeltä mainitsemattomassa torstaisin ilmestyneessä sarjassa. :) Kone on kaikissa kuvissa ATR-72. Eräs yleisimmistä potkuriturbiinikoneista maassamme.

Turvallisesti laskussa. Eipä silti, ei näille nyt kovin paljon tahattomia maahansyöksymisiä ole sattunut...

Tähän nelisen vuotta sitten otettuun kuvaan liittyy hieman dramatiikkaa. Hetkeä kuvanoton jälkeen nimittäin kentälle laskeutui 8-paikkainen pienpotkurikone ilman nokkapyörää saaden aikaan terminaalin kupeeseen odottamaan melkoisen legioonan erilaisia hälytysajoneuvoja. Tilanteesta kuitenkin selvittiin säikähdyksellä.

Yli meni, lähes hiuksia hipoen! Kuvaaja ehkä heräsi tilanteeseen liian myöhään.

Yhä ylös yrittää... :)

Flightradar24.com:in mukaan täsmä Atikka lentää lähes kahdeksassa kilometrissä. Lentokenttiä ei ole sadankaan kilometrin säteellä, mutta pyörät ovat ulkona (klikkaamalla täyteen kokoon huomaa)! Aika outo juttu. Tietääkseni nuo lasketaan vasta laskukiidossa. No, jospa tuo on aloittanut sen "kiidon" hyvissä ajoin. =D

PS.
Toistetaan tässä vielä kaiken varalta, että yli lentelevien koneiden liikkeitä voi seurailla reaaliaikaisesti osoitteesta www.flightradar24.com2 kommenttia:

  1. Saitko kuvia siitä ilman nokkapyörää laskusta ?

    VastaaPoista
  2. Valitettavasti en, kun en yhtään tiennyt, mistä paniikki ylipääntänsä johtui. Vasta kun näin koneen kaukana kiitoradalla perä koholla, tajusin mistä oli kysymys. Härdellistä sen sijaan sain jonkinlaisen kuvan, vaikka siinä ei ole läheskään kaikki. Katsopa Flightforumilta postaukseni: http://www.flightforum.fi/forum/index.php/topic,106629.1020.html

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!