tiistai 7. lokakuuta 2014

Lintujen pilvenpiiiiirrtäjä!

Kesän ollessa kuumimmillaan, sain käydä kuvaamassa yhtä valokuvausurani merkillisintä kohdetta. Nyt totean sen, että kuvat varmasti kertovat olennaisen, joten en puhu enempää. Mykäksi tämä minut veti kuvauspaikallakin.  Mainittakoon vielä kuitenkin, että monessa osakkeessa pesivät kuvaushetkellä onnelliset omistajat! =D

Aina luotettavista ( =D ) iltapäivälehdistä voit halutessasi lukea vielä lisätietoa. Katso kuitenkin nämä kuvat ensin!
12 kommenttia:

 1. O'ou.. on siinä pöntöllä korkeutta ja kerroksia. Näinköhän pesivät päällekkäisissä kerroksissa, mahdollisuuksia kun on ettei tarvitsisi kuunnella ala- tai yläkerran ääniä :D
  Entinen kotini oli vanhalla tontilla, so. tontilla oli ollut vanha talo ja paljon puita, ja eräässä puussa oli 5-kerroksinen pönttö. Jätettiin se paikoilleen, jja todella, siinä saattoi pesiä 2-4 pariskuntaa samaan aikaa, mutta aina eri lajit. En tullut koskaan (itsestään selvyydestä) ottaneeksi kuvaa, en ainakaan muista. Mutta kyllä tämä torni vie kirkkaasti voiton :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin lähdin tuota ihan vasiten kuvaamaan. Kannatti tosiaan käydä, tuohan on suorastaan turistinähtävyys! Kiitos Orvokki kommentista. Jos se edellinen kotisi on lähellä, käy vaikka joskus kuvaamassa sekin pönttö. Tiedä, vaikka olisi tämän idean esi-isä/ -äiti. :)

   Poista
 2. Wow, mikä pilvenpiirtäjä! Jopas on kerrostalo, hienoa, että siellä on onnellisia asukkaita. Jäin miettimään pönttöjen siivousta ja kävin lukemassa linkittämäsi tekstin... ei auta olla korkeanpaikan kammoa, siis kun nousee nosturilla korkeuksiin.
  Aika vaikuttava ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivous on varmasti vaikeaa sikäli, kun nyt noita sitten siivotaan. Tai tuota ehkä siivotaan, se on totta. Toisaalta se siivous voi olla helppoakin; linnuttomana aikana vaan koko helahoito alas puusta ja puhdistamaan. Luule, että se onnnistuu helpostikin. :) Kiitos Ame kommentista.

   Poista
 3. Santon olisin ollut minäkin tuon nähdessäni, kerrankin =D. Tosi hauska idea. Mitenköhän tuo siivotaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se sanattomaksi meikälaisenkin veti. Hauska idea. Siivouksesta tuossa yllä olevassa kommentin vastineessani. :) Kiitos kommentista Katinka.

   Poista
 4. Enpä ole Suomessa ennen tällaiseen pesintä mahdollisuuteen törmännyt. Mielenkiintoista!
  Onkohan paljon pesijöitä tuossa kerrostalossa ollut...

  Olen nähnyt pääskysille tehtyjä rivitaloja joskus luonto-ohjelmassa. Taisi olla Ameeriikassa, en ole ihan varma.
  Vilkasta oli pesillä, linnut viihtyivät.:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo ainutlaatuinen on ja ennätysten kirjaanhan tuolla ollaan mitä todennäköisimmin menossa. Varmaan tuosta vielä kuullaan. Täytyypä käydä ensi kesänä vielä katsomassa miten hanke etenee, jos tuonne Pohjois-Pohjanmaalle matka lomalla käy:) Kiitos kommentista Liplatus.

   Poista
 5. Enempää hämmästynyt ei voi olla! Mutta mikäs siinä jos linnut viihtyvät. Aina kuitenkin puhutaan siitä ettei saa laittaa pönttöjä liian tiheästi ravinnon saatavuuttakin ajatellen. Jos tuolla on vaikka Suomen tihein hyttyskanta :)
  Hienoa kun sait tämän ihmeen kuvattua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo suomen tihein hyttyskanta saattaa pitää hyvinkin paikkansa. Niitä siellä nimittäin riitti :)) Saapa nähdä, miten tuon linnut ottavat omakseen. Kiitos Vikki kommentista.

   Poista
 6. Vau, ihan mykistynyt! Voi olla mekkalaa, jos noissa puolessakin olisi pesä ja poikaset. Nimittäin kyllä ne lintukakrutkin pitää ääntä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvaushetkellä oli aika hiljaista. Muutama pikkulintu siinä lenteli, mutta eipä sitten paljon muuta. Saapa nähdä, miten tuollaiseen asumismuotoon linnut sopeutuvat, mutta sitähän tuolla hankkeella toisaalta juuri testataankin :) Kiitos Tillariina kommentista.

   Poista

Kiitos kommentistasi!