keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Risteilylle höyrylaivalla!

Tämä kirjoitus on julkaistu blogissani jo aiemmin. Koska kohde ja kokemus on kuitenkin ainutlaatuinen, päätin vielä pistää tästä näin kesän koittaessa uusinnan. 

Tässä yksi varteenotettava käyntikohde kesälle. Höyrylaiva Ukkopekan saaristoristeily joko Turusta Aurajoen rannasta tai Naantalin satamasta. Lisätietoja voi katsella täältä.

Valokuvaajalle tämä risteily tarjoaa monta hyvää kuvaustilannetta. Saaristomaisemien lisäksi esim. Suomen Joutsen ja M/S Bore (ex. M/S Kristina Regina) ovat kuvattavissa aitiopaikalta  Aurajoelta käsin. Erikoisuuksia löytyy luonnonkin puolelta, mm. Naantalin puolelta Kuparivuori.

Tässä laiva saapumassa Naantalin satamaan. Taustalla häämöttävässä saaressa ihan kävelymatkan päässä sijaitsee Muumimaailma, johon tällä laivalla voi tehdä päiväristeilyn Turusta käsin!

Oikea höyrylaiva. Lajissaan maamme suurin ja ainut merellä seilaava.

Hiukan tietoa, millaisella aluksella risteillään!

Kyllähän tämän höyrylaivaksi uskookin - mikäli vähänkään katselee ympärilleen. Sitä kyllä matkustajat tällä laivalla tekivätkin. :)

Takakansi oli suosittu oleskelupaikka.

Merellä!

Höyrylaivan yksityiskohtia. Tässä ilmanvaihtohormeja.

Ruokailukabinettia Ukkopekan tyyliin.

Ja sama kabinetti toisesta kuvakulmasta. Toisesta kerroksesta löytyy samantyyppinen.

Näkymää komentosillalta. Itse asiassa ihan ruorin takaa! Laivan ohjaamista saa kokeilla, mutta kapteeni on kyllä vieressä koko ajan. Lapsille tämä on jännä juttu... :)

Paha paikka tulossa.

Menihän se siitäkin läpi, joskin rimaa hipoen!

Erittäin kovaääninen höyrypilli aurinkokannella. Tästä päästetään ylipainetta pois satamaan tultaessa...

Naantali näkyy jo (vai onko se turku? :))

Etukannen näkymiä komentosillan yläpuolella. Kohta satamassa. Tällä olisi matkustanut pidempäänkin!

8 kommenttia:

 1. Kauniina kesäpäivänä höyrylaivaristeily kuulostaa oikein mukavalta.
  Hienot kuvat.

  VastaaPoista
 2. Mukavia nostalgisen näköisiä kuvia, täytyypä pistää mieleen, jos sattun rankkikolla päin liikkumaan, niin täytyypä käydä. Minusta on tullut näin Kuopioon muuton jälkeen oikein järviristeilyfani, mutta varmaan meri on vähintään yhtä mukava. Kuopion kameraseuran diilin kautta on jo Kallaveden kausikortti takataskussa hankittuna täksi kesäksi. Joten odottakaa vaan, tulette hukkumaan risteilykuviin. :)

  VastaaPoista
 3. Hieno postaus! Mikä olisi mukavampaa kuin olla tuolla laivan kannella tällaisella helteellä!

  VastaaPoista
 4. Sisävesiristeily kutsuu minuakin. Tarkoitus olisi risteillä Päijänteen kansallispuiston maisemissa. Nämä ovay todella ihania retkiä. Ukko-Pekallakaan en ole vielä mennyt. Hieno kuvasarja.

  VastaaPoista
 5. Näillä helteillä tuommoinen reissu on ihan paikallaan. Hienot risteily kuvat.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista Sirpa, Pasi, Vikki, Tiitsa ja Harry! Nämä kuvat on itse asiassa viime kesältä. Erittäin mukava risteily oli! Voin hyvin suositella. :)

  VastaaPoista
 7. Upea ristelykuvasarja. Olen muistavinani tämä jutun aiemmalta ajalta, mutta kiva juttu ei koskaan väljähdy.
  Vähän on isompi vene kuin meidän saaristoveneet, jotka kuljettavat ihmsiä saariin tai niissä voi muuten vaan risteillä koko kierroksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli aivan upea kokemus. Aivan erilaista pehmeyttä ja äänettömyyttä matkanteossa kuin nykyisissä dieselristeiljöissä. Voin suositella!

   Poista

Kiitos kommentistasi!