keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Ylijäämäkuvia

Viime päivät (viikot?)  ovat olleet ainakin täälläpäin todella masentavan pimeitä ja synkkiä. Tuntuu, että pitäisi saada vähän väriä elämään. Aloitetaan nyt sitten se värien hakeminen tästä blogista:))

Kun noita kirkkoja tulee kuvattua aika paljon, mukaan tarttuu tietysti (ja onneksi) usein samalla muutakin. Tässä joitakin ennalta suunnittelemattomia, kohdalle sattuneita asioita ja tilanteita kirkkokuvausreissuilta. Eli sellaisia pikaräpsyjä:) Kuvat on otettu vuosina 2007-2012.

Kaksi vähäkyrölaistä lammasta ihan tulivat poseeraamaan. Pakkohan nuo oli kuvata:)

Vaasan entinen tullirakennus on todella pitkä talo. Merenrannalla.

Tämä pitäisi jokaisen käydä kokemassa; Raippaluodon silta. Väittävät, että suotuisalla säällä siltakaaren ylimmästä osasta ajotieltä näkee lahden yli ruotsiin! Mitat kuvassa.

Mielenkiintoinen "Haaksirikon jälkeen" -taideteos on heti sillan ylityksen jälkeen Raippaluodon saarella sijaitsevan kahvila/bensa-aseman pihamaalla. Taustalla Pohjanlahti.

Wingo:n ATR lähietäisyydeltä pyyhälsi ohi. Tätäkään lentoyhtiötä ei ole ollut enää maailmankartalla moneen vuoteen.

Vaasan saaristo on uskomattoman kaunista seutua.


Kiskobussi Ylivieskan asemalla.

Ja tietysti siirtymiset paikkakunnalta toiselle. Suomalaista kesää tässä, ehkä kauneimmillaan. Kuva on otettu Samsungin puhelimella, ja tässä on minun mielestäni jännä, postikorttimainen retrosävy.
16 kommenttia:

 1. Tosi hienoja kuvia. Tuo tullirakennus on upea vanha rakennus... ja tuo silta on aivan mahtava:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on vähän uutta ja vanhaa vierekkäin... Ja kesä kaikissa kuvissa! Kiitos kommentista.

   Poista
 2. Väriä elämään! Olet ihan oikeassa.
  Taidan itsekin laittaa taas vähän väriä blogiini. Tämähän olisikin mukava pikku haaste... Jokainen räväyttäisi talven harmauden keskellä iloisilla väreillä. Taidankin vähän vinkata blogini lukijoille, että laittaisivat sanaa kiertämään. Saapa nähdä, tarttuuko kukaan tilaisuuteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista katsoa mitä tapahtuu:) Kiitos kommentista.

   Poista
 3. Pistit kesäisillä kuvilla mukavasti väriä talveen. Monipuolinen kuvasarja onkin. Raippaluodon silta on kiinnostava, en entuudestaan siitä mitään tiennytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän tunnelmia sieltä täältä. Raippaluodon siltaa kannattaisi käydä katsomassa! Samalla saa vertaansa vailla olevan saaristokokemuksen. Tuolla saarella on paljon kaunista kuvattavaa. On kuin ulkomailla olisi. Kiitos kommentista.

   Poista
 4. Mitään ylijäämäkuvia nää on.. Ihania kesäisiä. Kyllä Suomessa väriä löytyy, jahka tämä kirottu valkoinen kausi loppuu (sit onkin vihreetä aivan hirmusti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei niistä muu ylijäämää teekään kuin se, että jäivät tähteiksi kirkkokuvausreissuilta:) Nyt kyllä alkaa jo tympiä ihan tosissaan tämä loska, likainen lumi, ankeus ja harmaus... Kiitos kommentista!

   Poista
 5. Jaa, että tympii. P...kle täällä on satanut lunta toista viikkoa ja valo on yhtä suttua. Terv. Toinen vielä tympääntyneempi;( Ai niin, hienot kesäkuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se menee, toivotaan että jotain helpotusta tulee jossain vaiheessa, vaikka täällä pohjolan perukoilla eletäänkin. Kiitos kommentista!

   Poista
 6. Ihanan kesäiset kuvat, tulisipa siis kesä pian :).
  Tuo Raippaluodon silta on kyllä upea, sitä ei arvaakaan miten lähellä upeita nähtävyyksiä tulee joskus käytyä. Olin viimeviikolla Vaasassa työmatkalla, mutta ikinä ei aikaa kuvaamiseen eikä paikkakuntaan tutustumiseen, niin kaikki kiva jää näkemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä mahda mitään, että tämän surkean vesi-sohjohötön ja nollan molemmin puolin roikkuvan lämpötilan kanssa elellessä tulee kovasti ikävä kunnollista talvea. Jos kunnollista talvea ei ole, kevätkin jää vajaaksi. Mutta kesää tässä kuitenkin kaikista eniten ikävä on tullut. No, saapahan edes kuvia katsella. Kiitos kommentista!

   Poista
 7. Hienoja kuvia taas! Kesä on ihanaa aikaa ja kukkaset, mutta kyllä minä talvestakin tykkään, ei tympäse yhtään. Aurinkoa vain on ikävä, kun sitä taas ei ole näkynyt viikkokausiin. Kun se joskus esiin tulee, on luonto tosi kaunis valkeassa lumivaipassaan. Taajamissa vain on ikävää, kun teiden ja katujen vierustoilla on likaiset vallit. Miltä kesäkään tuntuisi, jos ei talvea olisi? Vaihtuvat vuodenajat ovat yksi iso rikkaus, josta me suomalaiset saamme olla kiitollisia. (Siitäs nyt saitte saarnan, te talveen kyllästyneet!!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvikin on hienoa aikaa. Tosin nyt, kun on ainakin täällä ollut nollan molemmin puolin jo pitkän aikaa, tunnelma on aikas loskainen ja todella ankea. Jotenkaan ei yhtään tunnu kevättalven säältä. Olet ihan oikeassa, että neljä vodenaikaa on meillä iso rikkaus, mutta nyt käy usein niin, että tuosta syksystä muodostuu kohtuuttoman pitkä, kun se jatkuu monesti joulun ylikin. Tervetuloa tänne Tampereen seudulle katsomaan. Mukaan pitkävartiset saappaat, sateenvarjo ja aimo annos kärsivällisyyttä. En muista, milloin olen viimeksi nähnyt auringon, siitä on niin pitkä aika! Kovasti odotan, että tämä kaamos päättyisi ja tulisi se oikea kevättalvi. Kiitos kommentista!

   Poista
 8. Ei aina paista päivä, silloin on hyvä tutkia arkistoja.
  Hyvä arkisto näyttää olevan sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tosin minusta tuntuu, että teillä siellä Norjassa on aina auringonpaiste:) Kiitos kommentista!

   Poista

Kiitos kommentistasi!