Viialan kirkko

VIIKON 17 KIRKKOESITTELY

Lumien sulaminen alkaa olla jo pitkällä niin luonnossa kuin hiljalleen näissä kirkkoesittelykuvissakin :D Tällä kertaa lähemmän perehtymisen kohteena on Viialan kirkko. Viiala on entinen Pirkanmaalainen kunta, joka yhdistettiin vuoden 2007 -alusta Toijalan kaupunkiin. Syntynyt uusi kunta ja kaupunki sai nimekseen Akaa. Vuoden 2011 -alusta Akaaseen yhdistettiin vielä Kylmäkosken kunta. Viialan kirkko on nykyisin yksi kolmesta Akaan seurakunnan kirkosta. 

Kirkko on arkkitehti Jaakko Tähtisen suunnittelema ja se vihittiin käyttöön vuonna 1950. Arkkitehtoonisesti se edustaa tyypillistä 1940-1950 lukujen kirkkorakennusta, joka on saanut vaikutteita maamme keskiaikaisista kivikirkoista. Sisäänkäyntipäädyn toisella laidalla sijaitseva maamme kirkoissa harvinainen campanile-tyyppinen kellotorni tuo puolestaan ulkonäköön tuulahduksen Keskieuroopasta.

Kirkon alttaritaulu on taidemaalari Lennart Segerstrålen tekemä ja sen aiheena on "Kristus Viialan katukuvassa" ( !  ).  Urut ovan urkurakentamo Hans Heinrichin vuonna 1989 -rakentamat. Äänikertoja niissä on 26.

Osoite: Nordintie, Viiala

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ylivieskan kirkko - Kuvaesittely

Kangasalan kirkko

Keski-Suomen Ilmailumuseossa