maanantai 27. elokuuta 2018

Helsinki-Vantaalla lentokoneita kuvailemassa

Tulipa käytyä Helsingissä. Siinä ohessa tuli käytyä myös maamme suurimmalla lentokentällä. Aikaa oli niukasti, mutta tuon vajaan puolen tunnin aikanakin koneita nousi ja laskeutui säännöllisesti 1-2 koneen minuuttivauhdilla. Suurin osa oli Finnairin ulkomaanliikennettä ja en julkaise siitä läheskään jokaista ottamaani kuvaa jo senkin vuoksi, että alkava iltahämärä teki liikkuvien koneiden kuvaamisesta perin hankalaa, mikä taas teki monesta kuvasta vieläkin luokattomamman, kuin nämä alla olevat otokset. Hämäryydestä johtuen en myöskään saanut rekisterinumeroita kaikista koneista näkyville, joten koneiden tyypitykset ovat omia veikkauksiani, jotka toivottavasti osuvat ainakin suurimmalta osin kohdalleen.

Finnairin Airbus 330-300. Toinen yhtiön laajarunkoisista pitkien matkojen konetyypistä.
Hieno näky!

Tämä Airbus 350-900 on vielä reilusti edellistäkin suurempi ja kyljessä oleva suurikokoinen "Finnair"-teksti näkyy kauas koneen noustessa. Yhtiön suurin kone kautta aikojen, vaikka ei nyt sentään jätti-380 -Airbusille vertoja vedäkään.

Airbus 321. Finnair on tykästynyt merkkiin niin kovasti, että kaikki sen suihkumatkustajakoneet pieniä Emraereita lukuun ottamatta ovat Airbuseja.

Tässä meni hieman vaikeaksi. Ilmeisesti tämä kuitenkin on Airbus 319... on se, onhan?

Japan Airlinesin Boeing 787-800 Dreamliner. Iso kone tämäkin. Silti nuo kaksi ensimmäistä Finnairin konetta ovat huomattavasti suurempia. Kehutaan nyt Finnairia, kun kerrankin on oikeasti hienoja ja suuria koneita!

British Airways ja sen Airbus 320-232. Hieno väritys tällä lentoyhtiöllä - tai ainakin itse pidän.

Tämä oli varsinainen Airbusien päivä! Tässä vielä lopuksi Turkish Airlinesin A320-232 laskussa. Kuva on otettu hyvin kaukaa ja myös kropattu.

Olisipa ollut aurinkoinen ilta. Ja olisipa ollut hieman enemmän aikaa. Jos haluat itse mennä tuolla käymään kuvailemassa, suosittelen kuvauspaikaksi Katriinantietä. Sen kuvauspaikoilta on hyvät näkymät kiitoradoille ja sieltä löytyy jopa ilmaiset parkkipaikat!


6 kommenttia:

 1. Hienot koneet. Oispakin kiva päästä nuin kuvaileen koneita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on kivoja kuvattavia. Teilläpäin kannattaa harkita jokus käyntiä kameran kanssa Oulun kentällä. Onhan sekin melko vilkas vaikka ei lähelle Helsinki-Vantaata sentään pääse.

   Tästä voit seurata kentälle saapuvia koneita: www.finavia.fi/fi/lentoasemat/oulu/lennot
   Ja tästä voit seurata lentokoneiden lentoa reaaliaikaisesti: www.flightradar24.com
   ...ja tämän osoitteen takaa saat kartan Oulunsalon kentän parhaista valokuvauspaikoista:
   www.flightforum.fi/topic/10008-oulunsalo-efou/

   Koneharrastajille olisi aina tärkeä saada rungossa näkyvä koneen rekisterinumero kuvatuksi koska sen perusteella voi hakea koneen Googlesta ja katsoa monenlaista kiinnostavaa tietoa.

   Käy joskus kokeilemassa!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Irja. Sää kun olisi ollut vielä hiukan parempi...

   Poista

Kiitos kommentistasi!