torstai 1. maaliskuuta 2018

Voi kuu

Uusi kuu - maaliskuu alkoi, ja taivaalla näyttää möllöttävän sen kunniaksi täysikuu. Mielestäni jänniä yksityiskohtia tuossa kuun pinnassa normaalien kraatereiden lisäksi. Ovatko lie sitten tulleet optiikan sivutuotteina, vai mistä? Jos joku osaa valaista, kertokoon. :)
12 kommenttia:

 1. Komea kuu, mutta taitaa viedä yöunet ensi yönä! :)

  VastaaPoista
 2. Hyvin onnistuonu otos ja yksityiskohdat näyttävät tutuilta. Kuu on aikojen saatossa ollut melkoisen meteoripommituksen kohteena (kuten Maapallokin), mutta kuun muotoja ei ole tuulet tasoittaneet, kun siellä ei ole ilmakehää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pasi. Ja vielä ilman jalustaa otettu. :) Uskotaanpa sitten että nuo valopilkut sun muut kuuluvat ihan asiaan.

   Poista
 3. Kyllö nuo vaaleat täplät taitavat olla ihan oikeita kuun muotoja. Jalustalta olisit varmaan saanut vielä enemmän yksityiskohtia näkyviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytynee koettaa jalustan kanssa joskus vähän vähemmällä pakkasella. Nyt oli niin kylmä, ettei siinä paljon jalustoja viritelty. Monopodikin olisi varmasti auttanut mutta ei ollut mukana. :)

   Poista
 4. Upea valoisuus ja yksityiskohdat näkyy hyvin kuvassa.
  Koko komeudessaan kun loistaa, niin valaisee kyllä pimeyttä mukavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liplatus. Joo, hyvin valaisi koko tienoon, mutta laajemman kokonaiskuvan saaminen siitä vaatisi sentään jo jalustaa. :)

   Poista
 5. Komea kuu. Kyllä sulla on vakaa käsi, jos et jalustaakaan käyttänyt. Minulta ei onnistu ollenkaan ilman jalustaa ja nyt olen hukassa, kun tilasin jalustan ja se osoittautui fiaskoksi. Ei kestä pakkasella jaloillaan. Valuu ja yllättää ikävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aimarii. Tuollainen kuu on kuitenkin sen verran kirkas, että valotusaika muodostuu aika lyhyeksi. Muistaakseni ISO400 oli tässä, eli varsin maltillinen.

   Poista
 6. Säädöillä pääsee ihmeisiin, itse en niinkään ole perehtynyt säätöihin kuin mies. Hieno kuva vapaalla kädellä, yritin kuvailla välillä ilman jalustaa, mutta kyllä tuettuna kuukuva onnistuu aina parhaiten. Kuun pintaa ja valoilmiöitä on pähkäilty paljon, kraatereiden ja niiden vallien lisäksi siellä ehkä magneettikenttiä sun muuta. Pölymuodostelmat voisivat olla juuri näitä tähtimäisiä pisteitä. Isolla yritin vuosi pari sitten, muistaakseni oli 500 - 400.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, että jos vapaalla kädellä yrittää, saa iso-arvoa nostaa monesti turhan korkeaksi ja tarkkuus kärsii. Noita tähtimäisiä pisteitä siinä itsekin ihmettelin. Mielenkiintoista pohdiskelua. Kiitos Irja.

   Poista

Kiitos kommentistasi!