tiistai 7. kesäkuuta 2016

TAMPERE! - osa 13, Pispalan portaat

Kuten lukijat ovat varmaan huomanneetkin, tämä sarjan osat ilmestyvät hyvin harvassa tahdissa. :) Vähitellen kuitenkin palapeli valmistuu.

Tampereen Pispalasta löytynee maamme pisimmät portaat. Niissä on 310 askelmaa ja verkkainenkin nousu alhaalta portaiden yläpäähän käy melkein työpäivästä. =D Portaiden metrimääräinen pituus on ilmeisesti salaisuus, koska ainakaan nettihaulla ei asia selvinnyt. Tässä kuvassa niitä näkyy noin puoliväliin saakka...
12 kommenttia:

 1. Hyvä kuntotesti, puolivälissä puuskutus tauko :)

  VastaaPoista
 2. Kerran päivässä portaiden nousu on hyvä kunto-ohjelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä voisi puhua päivän projektista. :) Kiitos aimarii.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Paremmat kuin monella salilla. Kiitos marliska.

   Poista
 4. Lapsena ne olivat vain mukava päivän virkistys.

  VastaaPoista
 5. Tosi kuntoportaat. Siinä tulisi yksi jos toinenkin huohotushetki :)
  Meillä on täällä Kivenlahdessa 180 porrasta, ja aikanaan pystyin menemään ne ylös ilman maitohappoa, vaan enpä enää. Ja kun siihen vertaan näitä Tampereen portaita, niin kammoksun... Mutta joidenkin on ilmeisesti ollut pakko kavuta päivittäin, siis joskus. Entä tänä päivänä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti noita joku kapuaa ylös-alas vielä tänäänkin. En tiedä sitten, kuinka usein. :) Kyllä siinä kuvauspäivänäkin liikennettä oli.

   Poista
 6. Joskus 80-luvun alkupuolella tulin lyöneeksi vetoa kuntoilijatyökaverin kanssa siitä, kumpi juoksee nopeammin portaat ylös. Annoin tasoitusta seitsemän porrasta (ikäeromme) ja voitin Nordfors -pöytäviinipullon. Jälkeenpäin ajateltuna olisi sen pullon voinut helpommallakin saada. Toisaalta, Puisto-osaston ennätys oli paljon makeampi voitto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska tarina. :) Joo, onhan noilla mittaa ihan tarpeeksi, eikä seitsemän portaan etumatka siinä paljon tunnu. :) Kiitos kommentista Olli Ukkonen.

   Poista

Kiitos kommentistasi!