torstai 24. syyskuuta 2015

Uusi kuvausyritys lentokentällä - tällä kertaa sateessa =D

Positiivista sentään sikäli, että löysin uuden hyvän kuvauspaikan. Muuten otsikko kertoikin jo kaiken. Mennään siis suoraan asiaan. Lähestymisvalotkin näkyy jo, eli Ilmavoimiemme Pilatus saapuu. :)


Onhan tämä Pontius synkän näköinen kone. Yllättävän iso ja mustanpuhuva. Istumapaikkojakin 10 henkilölle. Ja yksimoottorinen, se onkin se juttu! Pakoputki sivulla värjää koneen hienosti vielä alkuperäistä mustemmaksi!

Hetki tämän jälkeen tapahtui jotain odottamatonta.  Vahvasti aseistettu Hornet nousi kentältä hornamaisen metelin säestämänä. Eihän tällä kentällä edes pitäisi Hornetteja enää olla kun kaikki ovat virallisesti muuttaneet Tikkakoskelle! Jännä juttu. Tilanne oli niin nopea ja odottamaton, etten edes ehtinyt kunnolla tarkentaa kameraa. Vahva aseistus kuitenkin näkyy kuvissa selvästi. Epäilen kyseessä olleen jonkin tehtävälennon. Kone otti heti ilmaan päästyään suoran linjan matkalleen. Metelin perusteella tuntui, että kaasu pohjassa ajettiin. Lisäksi kone ei tuhlannut aikaa ja nopeutta jyrkkään nousuun kuten yleensä harjoituslennoilla, vaan lensi matalalla ja nousi hyvin loivasti. Kiire näytti olevan.


Ja kukas se sieltä seuraavaksi saapuukaan? Taisimme tavata edelliselläkin kerralla reilu viikko sitten? No, Flyben ATR se vain on, vaikka se ei teippausten puuttumisen tähden sellaiselta näytäkään. Se on säästöä nyt näköjään joka paikassa. ;) Toivottavasti matkustajat kuitenkin osaavat mennä oikeaan koneeseen, oli se sitten minkä värinen tahansa. :)


Kaiken kaikkiaan ihan kiva kuvausreissu, vaikka sää nyt olikin mitä oli. Täytynee sitten ensi kerralla panostaa enemmän säätilaan. Tosin tälläkin kerralla sää oli kotoa lähdettäessä huomattavasti parempi, kuin kentälle tultaessa. Se on tällaista syksyn synkeillä. :)

11 kommenttia:

 1. Hienot koneet… oli hyvä että ne oli hetken ilmassa paikallaan, jotta sait napattua kuvat.. heh
  Aikas keljulta tuo ilma näyttää, mutta mitä ei kestäisi kuvaussession takia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki. Joo, nämähän on tunnetusti hitaita. :))

   Poista
 2. Wow, ihania kuvia! Ja tuo hieman synkka ja sateinen ilma antaa kuvalle hienon tunnelman. Onnistuneita otoksia todella.

  VastaaPoista
 3. On tuo eka kone kyllä aika ruma ilmestys. Liekö hommattu kenujen kuskaamiseen? Hienot lentokuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että säälläkin on osuutta asiaan, mutta onhan se vähän synkkä :) Väri taitaa tosin olla päivänvalossa ihan sama, kuin tuolla sen jälkeen nousseella Hornetilla. Perus-armeijan sininen. Kiitos Harry.

   Poista
  2. Siis Harmaahan se on! Menee väritkin sekaisin. :))

   Poista
 4. Really great shots indeed, greetings!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!