lauantai 12. syyskuuta 2015

Samuelin kirkko

Muistatko Virtain kirkon naapurissa samassa pihapiirissä sijaitsevan lastenkirkon, jonka esittelin toissa vuoden puolella? No, taisi olla turha kysyä. :) Katso muistin virkistämiseksi se tästä, niin pääsemme jatkamaan tämänkertaista esittelyä. :)

Niin, tuossa kirkossa suurin heikkous oli mielestäni se, että se oli vähän liikaa perinteisen leikkimökin näköinen, vaikka sisällä kirkkomaisia piirteitä sentään olikin. Toivoin erottuvampaa ulkoasua ja kuinka ollakaan, meiltä täältä kotosuomesta löytyi kuin löytyi tällainenkin kirkko. Se sijaitsee Haapajärvellä vanhan pappilan pihapiirissä ja on seurakuntalaisten talkootyönä rakentama. Kirkon suunnitteli Haapajärven seurakunnan entinen talouspäällikkö Lauri Savimäki.

Tämä Samuelin kirkon siunasi käyttöön Oulun hiippakunnan piispa Samuel Salmi vuonna 20.8.2009. Tuo päivä oli Samuelin nimipäivä, josta kirkko sai nimensä.  Nimi viittaa myös Vanhan Testamentin nuoreen profeetta Samueliin. Kirkko on lasten ja seurakunnan lapsityön käytössä. Se on lajissaan ainutlaatuinen ja sisältä yhtä mielenkiintoinen kuin ulkopuolelta. Tähän kirkkoon mahtuu sisälle aikuinenkin, kun vähän kumartuu. :)

Alttaritaulu on Lasten valmistama. Samoin kirkon penkit ja kirkkotekstiilit.

Kirkossa on istumapaikat noin kahdellekymmenelle henkilölle. Salin pinta-ala on kymmenen neliötä.

Kuvauspäivänä en päässyt heti kirkkoon sisälle, sillä siellä oli istumassa ja sitä ihmettelemässä liuta japanilaisia turisteja - kyllä! Luit oikein. Mainittakoon, että seuraavat katsojat odottivat jälkeeni jo ovella, joten kuvaaminen oli suoritettava reippaasti. :)

Suosituksi näytti paikka muutamassa vuodessa tulleen. Tosin vanhassa pappilassakin oli jokin tilaisuus, liekö vaikutti kirkonkatselijamäärään, mene ja tiedä...
Kirkon ikkunat ovat tyyliin sopivat ja ihan kirkon ikkunoiden näköiset.
Kirkon tornissa on yksi kello, jota voi soittaa eteisestä. Metkaa!

Tämän kohdalla voisin sanoa, että kyllä kannatti käydä katsomassa! Kirkko ei sijaitse aivan pääkirkon pihapiirissä, mutta sinne löytää silti varsin helposti.

Osoite: Rantakatu 2, Haapajärvi. 14 kommenttia:

 1. prachtig z,on heel mooi onderhouden klein kerkje.

  VastaaPoista
 2. Tämän rakennuksen ulkonäkö kertoo hyvin, että kirkko on kyseessä. Viehättävä kirkko onkin.
  Katsoin Virtain Lastenkirkon. heti tuli minullekin mieleen leikkimökki, kuten myös monelle muulle,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tuo on hieno "leikkimökkikirkko". Kiitos Aimarii.

   Poista
 3. Oo, enpäs tiennyt tästä Haapajärven söpöstä pikkukirkosta. Täytyypä käydä tyttären kanssa tutustumassa ohi mennessä, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota Pasi osoite ylös. Kirkko kun ei ole ihan keskustassa vaan noin kilometrin päässä. Löytää paremmin perille. :) Kannattaa käydä katsomassa. Avaimen ymmärtääkseni saa samassa pihapiirissä sijaitsevasta pappilasta jos kirkko on kiinni. Kiitos Pasi.

   Poista
 4. Hauska, todellakin pieni kirkko lapsille =D. Ennätin jo ihmettelemään, että mistä kuvakulmasta oikein olet korkon kuvannut, vaan sitten selvisi, että se olikin tuollainen "minikirkko" =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Optinen harha. :) Tässä saataisikin olla materiaalia kuvamanipulaatioon! Kiitos Katinka.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kyllä ja kirkon näköinenkin vielä! Kiitos Harry.

   Poista
 6. Onpa lutusen ihana kirkko. Hyvä veto kirkkopäättäjiltä :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!