keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Maisemia Puijon tornista

Kuopiossa sijaitsevan puijon näköala-ravintola-kahvilatornin korkeus on sen juurelta mitattuna "vain" 75 metriä,  mutta koska se sijaitsee 150 metriä korkealla puijon mäellä, on kokonaiskorkeus Kallaveden pinnasta mitattuna hienot 225 metriä. Siis huomattavasti korkeammalta saa näköaloja ihailla kuin Tampereen Näsinneulasta.

Jos katsot ylöspäin, näet alimpana avotasanteen, josta alla olevat maisemakuvat on otettu. Tornin alla sijaitsee matkamuistomyymälä. Niin ja tietysti lippumyymälä, torniin kun ei ihan ilmaiseksi nousta.

Tornin hissi ei ole aivan yhtä nopea kuin Näsinneulan, mikä on mielestäni ihan hyvä asia. Mihinkäs sitä nyt niin kova kiire on. Myös "matkustaminen" on miellyttävämpää näin.

Pahuksen vastavalo tuntui avotasanteella paistavan joka suunnasta. Koska en paikkakuntaa sen tarkemmin tunne, en esittele kuvia sen enempää. Totean vain, että kuvissa on Kuopio. Tuuli oli tuolla korkealla niin voimakasta, että oli täysi työ kuvaa otettaessa pitää itsensä ja kamera paikallaan.

Lopuksi kuitenkin vielä kuva Puijon mäestä. Siitä vain laskemaan, mieluiten rullasuksilla!

Torni löytyy osoitteesta Puijontie 135, Kuopio. Tosin veikkaan sen löytyvän ilman osoitettakin melko hyvin, jos Kuopioon on osannut. :))

6 kommenttia:

 1. Hui, hienot on näkymät 💛 En pystyisi kyllä tähän:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkean paikan kammoa ei oikein pahasti tuolla saa olla. Muussa tapauksessa tuonne tornin ns. ravintola-kahvila -osaan on ihan helppo mennä. Avotasanne vaatii jo vähän extreme-henkeä, mutta ei sieltäkään putoamaan pääse, ellei itse aktiivisesti yritä. Ja tosiaan, tuuli tuolla avotasanteella on varmaan usein voimakas. :)

   Poista
 2. Upeat maisemat. Tuolla korkeudessaolo oli varmaan mahtavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Muuten aivan mahtavaa, mutta tuuli meinasi ihan viedä mennessään vaikka maassa ei tuullut juuri olenkaan. :) Maisemat tuolta on valtavat joka suuntaan.

   Poista
 3. Mukava nähdä tuoreita kuvia entisestä kotikaupungista Puijon tornista käsin kuvattuna. Yllättävän paljon on ehtinyt kolmessa vuodessa maisema muuttua, mutta vanha koti näyttää olevan edelleen paikoillaan. Kiitos näistä hienoista kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuopio on hieno kaupunki. Erityisesti näin Puijon tornista katsottuna. Mukana oleva Sigman 10-20 mm:n laajis toimi mielestäni näissä ihan hyvin, mutta piinaava tuuli ja vastavalo tekivät kuvaustapahtumasta melkoisen kokemuksen. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!